foradia cdturisme

Una web del PSOE facilita als estrangeres puguen votar

Per a aquests ciutadans i ciutadanes és requisit imprescindible inscriure's en el cens electoral per poder votar. En el cas de ciutadans de la Unió Europea hauran d'estar inscrits en el padró i manifestar la voluntat d'exercir el dret de sufragi a Espanya en les eleccions municipals, per correu postal, internet o al mateix Ajuntament, abans del 30 de desembre.

voteEn les eleccions municipals del pròxim 25 de maig podran participar ciutadans residents a Espanya procedents d’algun país membre de la Unió Europea o de països amb els quals Espanya té establert un conveni i que porten residint aquí almenys 5 anys. Entre aquests últims països es troba Colòmbia, Xile, Equador, Paraguai, Perú i Nova Zelanda, Bolívia, Cap Verd, Corea, Trinidad i Tobago i Islàndia, a més de Noruega, para els ciutadans dels quals solament es requereixen 3 anys de residència a Espanya.

  • – Obert el termini d’inscripció en el Cens per als ciutadans de la UE, no espanyols, residents a Espanya i els Ciutadans residents a Espanya procedents de països amb conveni de reciprocitat
  • – El PSOE realitza una campanya informativa i ha creat una web amb la documentació

Per a aquests ciutadans i ciutadanes és requisit imprescindible inscriure’s en el cens electoral per poder votar. Actualment està obert aquest període d’inscripció fins al 15 de gener de 2015 per a les persones de països amb convenis. En el cas de ciutadans de la Unió Europea hauran d’estar inscrits en el padró i manifestar la voluntat d’exercir el dret de sufragi a Espanya en les eleccions municipals, per correu postal, internet o al mateix Ajuntament, abans del 30 de desembre.

Est és un dret que es va fer realitat gràcies al govern socialista l’any 2009, fruit del seu compromís amb la participació i la integració. La dreta ha posat en perill i ha eliminat molts dels drets aconseguits per als immigrants en els últims anys, la retirada de la targeta sanitària als qui no cotitzen en la seguretat social és un dels exemples més greus. El PSOE vulgues que totes aquestes persones puguen dir que “tots i totes tenim els mateixos drets i obligacions”, alguna cosa que en aquest moment no és cert.

Per facilitar la informació s’ha creat la web: www.inscribeteparavotar.es on es pot trobar tota la informació i documentació en espanyol, anglés i romanés. Està dissenyada perquè es puga compartir i difondre fàcilment a les xarxes socials.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *