Foradia elgrat

AVANZAR organitza una xerrada: L’Accessibilitat Universal

avanzarHui  dia 10 de desembre a les  17:30h en la Sala Àgora d’Alcoi  tindrà lloc la  Xerrada-Col·loqui sobreL’Accessibilitat Universal: Una millora social i econòmica per a la ciutat”. A càrrec de Eduardo Signes, Tècnic ADEPA -Agència per a la defensa i promoció de l’Accessibilitat- de COCEMFE CV  i de Rafael Payà Martínez, Membre de la Comissió d’Accessibilitat de COCEMFE Alacant. Presentat per Josep Fuster. Comissió Accessibilitat d’Avançar.

Per poder valorar els beneficis que pot aportar l’Accessibilitat Universal, a la nostra ciutat, AVANZAR -Associació de persones amb diversitat funcional d’Alcoi- convida aquest acte per considerar que els temes a tractar poden ser d’interés general.

“Les dificultats i desavantatges de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda, no es deuen a les seues limitacions sinó a manques, obstacles i barreres que hi ha en l’entorn social”.

 

– ACCESSIBILITAT UNIVERSAL –

La ciutat és l’espai en el qual els individus adquireixen la condició de ciutadans, això és, la condició de ser persones titulars de drets polítics, socials i culturals. Però la ciutat és també l’entorn on desenvolupem la nostra vida quotidiana, i on es troben la majoria de barreres o impediments que limiten la nostra autonomia, el nostre benestar i la nostra capacitat d’elecció. Aquestes barreres o impediments, poden ser referits tant a la mobilitat i manipulació com als sentits i al coneixement, i poden limitar llibertats tan fonamentals de la persona com el dret a la participació, a la cultura, a les activitats recreatives o esportives, a la relació en llibertat, a la informació etc.

L’accessibilitat és la qualitat de fàcil accés perquè qualsevol persona, fins i tot aquelles que tinguen limitacions en la mobilitat, en la comunicació o l’enteniment, puga arribar a un lloc, objecte o servei. L’accessibilitat universal és aquella condició que han de complir els entorns, processos, béns, productes i serveis, així com els objectes o instruments, eines i dispositius, per ser comprensibles, utilitzables i practicables per totes les persones en condicions de seguretat, comoditat i de la forma més autònoma i natural possible. Des del punt de vista poblacional, podem dir que l’accessibilitat és fonamental per un 10 % de la població, per un 40 % és necessari i pel 100 % és confortable.

A Alcoi, necessiten accessibilitat més de 24.000 persones. L’accessibilitat és un dret de la persona i, com a tal, ha de ser tractat per aconseguir l’equiparació d’oportunitats. Així mateix, la persona té dret a l’autonomia i la mobilitat personal, com a correspondència a l’assoliment d’una vida plenament independent. Finalment un aspecte fonamental és la normativa, que des de fa uns anys obliga al fet que tot bé, producte o entorn siga accessible per a totes les persones.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *