foradia subscriutegrat

Patrícia Blanquer denuncia l’augment dels aturats sense ajuda

Patricia Blanquer denuncia que augmenten els aturats sense ajuda en caure 8,4 punts a la província d'Alacant. La taxa de cobertura de les prestacions per desocupació a Alacant ha baixat del 60’4% al 52% des de 2011 a setembre de 2014. Així ho reconeix el mateix Govern en una resposta parlamentària al Grup Socialista.

Patrícia Blanquer, diputada socialista per la província d’Alacant, ha denunciat que augmenten els aturats sense ajuda en caure 8’4 punts la taxa de cobertura per desocupació, des de 2011, en Alacant. Concretament ha baixat del 60’4% al 52%, des dels mesos de novembre i desembre de 2011 fins a setembre de 2014, segons les dades que reconeix el mateix Govern en una resposta parlamentària al Grup Socialista, sobre les dades de la taxa de cobertura de les prestacions per desocupació, desglossats per Comunitats Autònomes i províncies.

Per això, Blanquer ha reclamat al Govern de Rajoy que amplie la protecció als aturats, als de llarga durada i als quals tenen càrregues familiars, en línia amb l’última iniciativa presentada pel PSOE i rebutjada pel PP, així com la rectificació de les seues polítiques d’ocupació per a milions de famílies que esperen una altra resposta del Govern. A més, ha recordat que el PP tirava enrere una proposta socialista per recuperar els subsidis eliminats pel PP, per a aturats majors de 45 i 52 anys, igual que va votar contra la proposta de Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, per crear una prestació que donés cobertura a aturats de llarga durada amb càrregues familiars.

patri blanquer

Patrícia Blanquer al congrés./

Patrícia Blanquer s’ha referit al fet que la cobertura per desocupació disminuirà, de nou, l’any que ve.En els PGE 2015, el Govern retalla en uns 4.500 milions d’euros la despesa en aquesta partida. Això no va a significar que vaja a haver-hi menys desocupació. Per contra, sí més famílies que no tindran accés a cap tipus de cobertura”.

Ha criticat la insensibilitat del PP, que demostra només el seu interés a quadrar els comptes, sense importar-li la situació que viuen els que pitjor ho estan passant, com els quals sofreixen les retallades en les prestacions per desocupació i la pèrdua d’ocupació, entre uns altres, als quals ha deixat abandonats. “Amb Rajoy hi ha més atur i menys cobertura”, ha denunciat. A més, ha criticat a l’actual ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro que, en 2009, amb el Govern socialista, no se li va ocórrer una altra cosa que manifestar que “amb 420 euros al dia, no viu una família a Espanya”. No obstant això, “avui el Govern de Rajoy ho crida pla de xoc contra la desocupació”, ha argumentat.

En qualsevol cas, Blanquer ha posat de manifest que a Espanya, en l’actualitat, hi ha unes 750.000 famílies en les quals no entren cap tipus d’ingressos, “a les quals el Govern té l’obligació de buscar una solució”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *