foradia subscriutegrat

Lliris Picó guanya el 34é Premi Enric Valor

'Moisés, estigues quiet' per Lliris Picó guanya el 34é Premi Enric Valor. El protagonista és un jove amb TDHA que se’n surt i, en el rerefons, l’acceptació de les diferències així com encarar els problemes actuals dels adolescents.

llirispico

Lliris Picó./

Lliris Picó guanya el 34é Premi Enric Valor amb Moisés, estigues quiet. S’han presentat 36 obres, una quantitat major que altres anys. Ha Conduit l’acte de lliurament el periodista Ezequiel Castellano.

La nit del Dissabte 13 de desembre de 2014 s’ha lliurat el 34é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. El premi, que convoquen l’Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

L’obra guanyadora, ‘Moisés, estigues quiet’, és una novel·la que analitza les diferents maneres d’enfrontar les relacions i els lligams familiars des del punt de vista de l’adopció internacional i dels nous models de família. Així mateix, també des d’aquest vessant de l’acceptació de les diferències, tracta d’aprofundir sobre diversos problemes que afecten la joventut actual com ara el tractament de trastorns com el TDHA o l’enfrontament social, familiar i educatiu del racisme i l’assetjament escolar. L’acte ha començat, com és tradició, al Centre Cultural de Picanya a les 20:30 hores. El premi convocat per Edicions de Bullent i l’Ajuntament de Picanya.

En aquest acte s’ha fet públic el veredicte del jurat, que ha degut triar entre les 36 obres presentades. El premi consisteix en 6000 euros, un gravat de Rafael Armengol i la publicació del llibre per Edicions del Bullent.

Hem comptat amb la col·laboració especial de les joves promeses musicals, Laura Blasco al piano, Luis Miguel Moncayo al clarinet i Jordi Pastor al violí.

I a continuació, hem gaudit d’un còctel de lliurament del premi a la Sala d’Exposicions de Picanya, envoltats de l’obra pictòrica de l’il·lustrador Antoni Laveda. Antoni Laveda és un dels millors il·lustradors valencians, que atresora ja més de trenta anys d’ofici. Aquesta exposició reuneix mostres molt reeixides de les il·lustracions originals que acompanyaven llibres d’ara i de sempre per a totes les edats, composades al llarg de la seua carrera artística.

Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Treballa a la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, on realitza tasques d’administració, dinamització lingüística i gestió cultural. Ha publicat diversos estudis i articles sobre l’obra poètica de Gaspar Jaén en revistes com Caràcters i L’Aiguadolç. Ha col·laborat amb alguns mitjans de premsa escrita com ara el diari Información o El País mitjançant la publicació de diversos articles i relats, i amb el diari El Punt/Avui on ha publicat una columna periòdica en l’espai “Fil d’aranya” entre el 2011 i finals del 2014.

L’autora ha declarat que per a ella el Premi Enric Valorde Literatura Juvenil, per una banda, suposa un esperó cap a l’experimentació en el camp de la literatura juvenil i d’altra banda, “com a autora que viu a les comarques del Sud, un context geogràfic i sociolingüístic que en ocasions frega l’hostilitat cap a la nostra identitat, aquest premi suposa un pas endavant cap a l’assoliment de la normalitat de la nostra literatura i de la nostra cultura en unes terres que fa la sensació que queden un poc allunyades del que sembla el nostre epicentre literari”.

L’any passat l’obra guanyadora Vaig fer la maleta un dia de juny’, de Cinta Arasa, una obra ambientada en la Setmana Tràgica de Barcelona.

Recordem que l’any passat va guanyar l’obra ‘Vaig fer la maleta un dia de juny’, de Cinta Arasa i Carot, una obra ambientada en el context de la Setmana Tràgica de Barcelona. L’Eulàlia, una adolescent de bona família, acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d’Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s’imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L’Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica… i que la vida de veritat també es pot viure.

Entre les activitats culturals d’aquesta setmana del Premi Enric Valor està la visita de Cinta Arasa, guanyadora de l’any anterior amb ‘Vaig fer la maleta un dia de juny’ als centres educatius de Picanya i de Paiporta i el  dijous passat 11 de desembre al mateix Centre Cultural vam tindre l’actuació de Xavi Castillo amb el seu espectacle Veriueu-ho!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *