foradia subscriutegrat

Convocat el premi Enric Valor de narrativa juvenil

S'ha obert la 34a. convocatòria del premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya. Es podran presentar originals fins al 31 d'octubre d'aquest mateix any.

premienricvalor

S’ha obert la 34a. convocatòria del premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per Edicions del Bullent i l’Ajuntament de Picanya. Es podran presentar originals fins al 31 d’octubre d’aquest mateix any.

Es poden presentar els originals mitjançant dues modalitats: la clàssica, de cinc còpies en paper enquadernades i també a través de correu electrònic. Aquesta darrera modalitat ha estat la més escollida pels participants en les darreres edicions. En els dos casos la llargada té les mateixes limitacions, entre 80 i 150 fulls.

armengol

El gravat de Enric Valor realitzat per Armengol./ lesmuntanyes.com

La dotació es manté en 6000 euros a compte de drets d’autor i un gravat de Rafael Armengol, a més de la publicació de l’obra en la col·lecció Esplai d’Edicions del Bullent. Es poden consultar les bases: Formaran el jurat Cinta Arasa, Juli Avinent, Juli Capilla, Pilar Puchades i Núria Sendra.

Cinta Arasa entra al jurat com a guanyadora de l’any anterior amb la novel·la Vaig fer la maleta un dia de juny, una història sobre el viatge iniciàtic d’una filla d’industrial tèxtil en els dies previs a la Setmana tràgica de Barcelona. Un llibre que està tenint gran acceptació per part dels lectors.

A més, però, el jurat va destacar la gran qualitat general de les obres presentades i com a conseqüència se n’editaran algunes més a banda de la premiada. És el cas de Cor d’elefant, de Teresa Broseta, una commovedora història d’amor a Tailàndia amb el rerefons del turisme sexual.

A més de ser molt ben valorat pels lectors joves, els guanyadors dels darrers anys també han tingut molt bones crítiques per part dels professionals. En el cas de l’anterior premi Vida, obra i secrets d’Helenda Mascort, de Dolors Garcia i Cornellà, ha esta seleccionat entre els millors llibres de literatura infantil i juvenil del 2013 per la revista Faristol i el de fa dos anys, Els temps de Sara, de Lucía Arenas, ha rebut el premi dels bibliotecaris valencians al millor llibre juvenil del 2012.
Es poden consultar les obres premiades d’altres anys a

El lliurament del premi Enric Valor serà, com és tradició, el dissabte següent al dia de Santa Llúcia  és a dir, el dissabte dia 13 de desembre de 2014 en la vila de Picanya.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Una resposta de Convocat el premi Enric Valor de narrativa juvenil

  1. […] Picó guanya el 34é Premi Enric Valor amb Moisés, estigues quiet. S’han presentat 36 obres, una quantitat major que altres anys. Ha […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *