foradia subscriutegrat

AVDIP rebutja la consulta lingüística de la Conselleria d’Educació

Davant un nou despropòsit: La Consulta a les famílies de tots els centres educatius públics – queden exclosos els centres concertats- sobre el programa lingüístic que volen pels seus fills.

escola valencianaLa millor consulta sempre ha estat la matriculació. Aquesta innecessària consulta on line certifica la desconfiança de la Conselleria en els equips directius. Les famílies SÍ que decideixen en la preinscripció, NO en la consulta.

Tot i això, els directors/es complirem com a Administració que som i portarem endavant allò que estableix l’ordre. La qual cosa suposa un altre esforç molt gran que es suma a tots els que han vingut fent des de l’inici de curs.

AVDIP (Associació d’Inspectors d’Educació del País Valencià) aprofita l’ocasió per a desitjar que els reis mags “porten una bona dosi de sentit comú” a la Conselleria. Per a tots els directors/es i tots i totes els docents que creguen que l’educació és la millor manera de millorar el futur.

Manifest d’ADIDE-PV (Associació d’Inspectors d’Educació del País Valencià)  davant la Resolució d’11 de desembre de Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística..
Una vegada més, la Conselleria d’Educació, s’enfronta a la comunitat educativa davant un nou despropòsit, la Consulta a les famílies de tots els centres educatius públics – queden exclosos els centres concertats- sobre el programa lingüístic que volen pels seus fills.

Manifesten que és un despropòsit per que:
Totes les famílies ja han triat el programa lingüístic que volen pels seus fills. Això es fa en el procés d’admissió d’alumnes.

1. L’opinió de les famílies no serà vinculant per la Conselleria, la qual cosa fa inútil la consulta.
2. Provoca el conflicte lingüístic on no existeix.
3. La informació que, segons la Conselleria d’Educació, tindran les famílies abans de manifestar la seua voluntat, és inexistent per falta de temps i contingut.
4. El procés s’ha presentat apressadament i en les dates absolutament inadequades.

ADIDE-PV estarà sempre a favor dels processos democràtics en els centres educatius, de la participació de les famílies, sempre i quan servisquen per millorar el sistema i mai per manipular des d’interessos inconfessables.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *