foradia camaraalcoi

Miriam Gisbert guanya l’Exposició Filatèlia Juvenil a Malaysia

Miriam Gisbert Llácer guanyadora en l'Exposició Mundial Juvenil de Filatèlia Malaysia 2014; va quedar guanyadora de la Clase B (16-18 anys) amb un total de 87 punts i a la vegada guanyadora de la categoria d’historia postal.

miriam gisbert

Miriam Gisbert./

Entre l’1 i el 6 de desembre s’ha celebrat a Kuala Lumpur l’Exposició Mundial Juvenil de Filatèlia amb Temàtica i Filatèlia Moderna, al mateix temps que la 28ª Exposició Asiàtica, amb participació de 186 col·leccions, prop de set-cents quadres (equivalent a 11.220 fulles A4 en col·leccions filatèliques) sent aquesta Exposició Mundial Juvenil la tercera del segle XXI.

Els joves filatelistes de la Comunitat Valenciana amb 8 col·leccions de les Associacions de Benissa, Calp i Alcoi, representen la meitat de la participació espanyola en aquesta Exposició Mundial de Malaysia.

En la part juvenil, i com pot veure’s en la relació adjunta les col·leccions de Miriam Gisbert Llácer que participava representant a Espanya per l’Associació Filatèlica i Numismàtica d’Alcoi, José Carlos Rodríguez i Alejandro Salamanca van aconseguir Medalla de Vermeil Gran amb 87, 85 i 86 punts respectivament, les dues primeres amb premi especial.

Amb un total de 18 col·leccions la participació juvenil espanyola suposava gairebé el 10% de les 186 de l’Exposició superant les del país amfitrió (13), Indonèsia (12) o d’altres països europeus com França (8), Alemanya i Hongria (9), Gran Bretanya (3) o Bèlgica (1).

La participació hispanoamericana també va ser reduïda: Argentina (7), Cuba (6) i Brasil (3), la qual cosa confirma que el nostre país segueix estant en primera línia en filatèlia juvenil.

El gran premi juvenil va correspondre a la sueca Matilde Larson, amb la seva col·lecció “El màgic món d’Harry Potter” i 92 punts.

En classe A, la millor puntuació de l’Exposició i premi especial va correspondre a Mauritània Wibawanto, d’Indonèsia, amb una col·lecció sobre les “Emissions de la Inflació a Indonèsia entre 1945 i 1949”.

En classe B (16-18 anys), i ambdues amb premi especial van quedar empatades a punts la francesa Clara Grandez “The wild big cats” i l‘alcoiana Miriam Gisbert Llácer que amb 87 punts i la seva col·lecció “Valencian Prephilatelic Marks S XVIII-XIX va quedar guanyadora a l’apartat d’Història Postal.

Finalment, en classe C, Alejandro Salamanca, amb “Services of the city” i 86 punts va obtenir la segona puntuació empatat amb la japonesa Yosuke Kido “Corea del Nord 1946-53”.

Pel que fa a classe oberta juvenil només es van presentar vuit col·leccions, quatre d’elles espanyoles i la resta d’Austràlia, Nova Zelanda, Suècia. Marcos Antonio Torres Cardona de l’Associació de Benissa amb “Onze jugadors més canvis” va obtenir Vermeil i un segon lloc, a només un punt de la neozelandesa Lachland Smith amb la seua col·lecció “Gold”.

Ruth Ordóñez aconsegueix 92 punts els mateixos obtinguts al juny a Cuba.

Per contra, per a la valoració de Mª Teresa Miralles, amb una col·lecció millorada des de Korea no s’ha valorat el Vermeil Gran obtingut en la mundial del passat estiu.

A manera d’impressió general observem una gran pujada de la filatèlia juvenil a Àsia, i en particular a Xina (totes la seus (participacions) amb Vermeil o Vermeil gran), o Indonèsia al mateix temps que –almenys en aquesta Exposició- Europa queda relegada a un segon lloc amb les excepcions d’Espanya i França.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *