foradia pressupostparticipatiualcoi

Rafa Miró “el resultat ha demostrat que la gent confia en el PP”

• Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb Rafa Miró, Regidor d’Alcoi per PP

Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

rafamiroRafa Miró, Regidor d’Alcoi per PP

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

S’ha demostrat que el PP, després de tots els inconvenients econòmics i de tot tipus que als que ha hagut de fer front i pels quals ha hagut d’aplicar mesures impopulars, ha superat la situació i que la gent ha valorat la seua forma de governar. Pareix que el resultat ha sigut ajustat però la realitat és que ha obtingut 30 diputats més que la segona força més votada: és una diferència pronunciada.

El resultat local reflecteix que el PP s’ha reestructurat des que va tocar fons en les últimes eleccions municipals. 4.000 persones que no van votar-nos en les locals i autonòmiques ens han votat ara. La qual cosa vol dir que d’ara endavant cada elecció nova traurà més vots. Perquè el resultat ha demostrat que la gent confia en el PP. Cal apuntar que el PP haguera sigut la segona força si Podemos i Compromís no hagueren anat junts.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

El PP ara, amb molta humilitat i generositat està demanant la col·laboració d’altres forces polítiques. Dic generositat perquè estem dispostos a afegir al nostre projecte els projectes d’altres partits, encara que no entren dins de la nostra filosofia: per exemple, cedir la presidència del Congrés dels diputats, assumir la reforma constitucional del PSOE, les ajudes socials, etc.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

El millor escenari per a nosaltres seria obtenir un govern de minoria. No anar en coalició ni fer pactes, perquè seria una situació més difícil. Amb un govern de minoria, hi hauria dos grans avantatges: que el govern puga governar i que estiga permanentment controlat i fiscalitzat per la resta de partits.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *