lasarga alcoimpuls

El Cementeri Sant Antoni Abat s’amplia en 128 nínxols

Les obres de les noves unitats estan pràcticament acabades

Alcoi ha fet una nova ampliació del seu cementeri municipal amb la construcció de 128 unitats de soterrament més. Les obres, que ja estan pràcticament acabades, han estat realitzades per l’empresa alcoiana Cantó Obras, S.L per seguir donant resposta a les necessitats de soterrament que tenia la ciutat. Tenint en compte els nínxols que estan a punt d’acabar-se, des de 2017 a 2019 s’han construït un total de 416 unitats de soterrament i 120 espais més en el columbari. Als últims anys també s’han rescatat un total de 162 unitats de soterrament que estaven en desús.

El contracte menor d’obres es va adjudicar per un cost de 48.390 euros, IVA inclòs, a Cantó Obras, S.L, i amb ell s’han construït, en el Cementeri Sant Antoni Abat, un total de 128 unitats de soterrament que estan pràcticament acabades.

L’Ajuntament d’Alcoi ja va realitzar obres d’ampliació en l’any 2017, construint en una primera fase un total de 208 nínxols i a una segona fase, unes 80 unitats més. En 2017 també es va realitzar al cementeri un columbari, per acollir les restes incinerades. L’augment de les incineracions a Alcoi ha sigut progressiu des de la construcció del crematori en 2011 i es calcula que en l’actualitat, el 50% de les defuncions, elegeixen aquest mètode.

A banda de la construcció de nous nínxols i tenint en compte, que el creixement d’aquest no potser indefinit, també s’ha treballat a recuperar la concessió d’aquelles unitats que no tenien ús. En 2018 es van rescatar 67 nínxols, i en 2019, han sigut un total de 95. Pel que als últims dos anys, s’han recuperat 162 unitats de soterrament sense necessitat de construir-ne de noves.

El regidor d’Obres, Jordi Martínez, destaca el treball realitzat al cementeri: “Seguim treballant per a, d’una banda, tindre el cementeri en bones condicions realitzant un manteniment adequat i, d’altra, per a donar resposta a la demanda social actual d’espais de soterrament, tant amb la construcció de nous nínxols i del columbari, com amb el rescat de concessions que no estaven en ús”.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *