foradia cdturisme

Tirisiti és nomenat Abencerraje d’Honor

L'acte de lliurament de la insígnia d'or, de Tirisiti com Abencerraje d'Honor, serà el pròxim 24 de Desembre. La Filà es compromet a ser un digne acompanyant de La seua Majestat, igual que ho va anar fa 25 anys amb el Rei Melcior.

tirisiti-capa-definitivo

La Filà Abencerrajes, en l’Assemblea Ordinària de Mig Any, es va decidir per unanimitat, nomenar a Tirisiti, Abencerraje d’Honor. Amb aquest nomenament, els Abencerrajes volen “unir les dues festes i tradicions” que caracteritzen a Alcoi, El Nadal i els Reis com la nostra cultura i els Moros i Cristians com a nostra festa.

tirisiti abencerrajeCom que en la segona part del Betlem de Tirisiti, es representen escenes quotidianes d’Alcoi, i entre elles destaquen els Moros i Cristians. Per això, hem volgut retre homenatge a la figura de Tirisiti, que any rere any, ens apropa sentiments, emocions i festa a tots els alcoians, i que s’ha convertit en el principal ambaixador del Nadal Alcoià.

L’acte de lliurament de la insígnia d’or, de Tirisiti com Abencerraje d’Honor, serà el pròxim 24 de Desembre, en el transcurs d’una representació del popular Betlem, a la qual acudirà tota la Filà Abencerrajes. La Filà es compromet a ser un digne acompanyant de La seua Majestat, igual que ho va anar fa 25 anys amb el Rei Melcior.

El Primer Tró de la Filà, Antonio Sirvent, ha donat les gràcies en els locals de la Filà Abencerrajes per la confiança dipositada en la Filà Abencerrajes, com a sèquit del Rei Baltasar, El Rei Negre, en la propera CXXX Cavalcada 2015; l’acte ha comptat amb la presència de Paco Agulló, Regidor de Cultura, i María Llopis, Regidora de turisme en l’Ajuntament d’Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *