Foradia subscriutegrat

Aqualia ara ho veu poc ètic i no farà la cessió de dades

Marxa enrere de la companyia que gestiona l’aigua en la cessió. Les dades dels usuaris d’Aqualia no seran cedides a una altra empresa.

ajuntament alcoiL’empresa Aqualia ha fet marxa enrere i finalment no cedirà les dades dels seus usuaris a una empresa d’assegurances, clar que resulta molt poc ètic que un servei municipal done les dades per qui siga, sobre la qual la companyia va informar als titulars el mes de juny en una carta adjunta al rebut de l’aigua, motivant que el Consistori gestionara la suspensió d’aquest transvassament de dades personals d’una empresa a l’altra.

En la carta s’indicava que, en cas que l’abonat no vulguera que les seues dades passaren a mans de l’empresa asseguradora, havia de comunicar-ho explícitament a la companyia que gestiona l’aigua. Davant aquesta mesura, i des del moment en què van començar a arribar queixes a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), el Govern va convocar una Comissió Jurídica de Seguiment de Protecció de Dades per estudiar la legalitat d’aquesta cessió de dades personals.

Finalment, des d’Aqualia s’ha informat que “en compliment de les indicacions de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alcoi, informem que no es procedirà a la cessió de dades personals”.

En paraules de la regidora de Consum Estefania Blanes, “des d’un principi vam trobar, nosaltres i molts ciutadans, molt poc ètic que la companyia que gestiona un servei tan bàsic com l’aigua potable utilitze les dades que facilita l’Ajuntament per a finalitats comercials. Per això, vam tractar de gestionar que no es  cediren les dades, en entendre que causava una situació d’indefensió de molts ciutadans. Ara Aqualia ens informa que no farà la cessió, i ens congratulem de que siga així”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *