foradia pressupostparticipatiualcoi

El poble és savi: Alberto i Noemí amb la seua xiqueta Carla

Durant els últims anys, els representants polítics han tingut en general molt poca consideració de l’opinió de la gent del carrer. El poble no feia falta que parlara, ni tan sols que pensara, per això ja estaven els “experts” i els grans mitjans de comunicació, de vegades tan interessats i partidistes. Així ens ha anat. Per això, podem parafrasejar la màxima de Galeano, “fins que els lleons no van expressar les seues opinions, les opinions dels lleons les expressaven els caçadors”.

Seguim aquest matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, eixim al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi sobre els problemes que més el preocupen i sobre com es podrien solucionar.

Quin millor lloc per a escoltar la veu del poble que el mercat de Batoi, un espai social en el qual conflueixen passejants, excursionistes, compradors, venedors…? Doncs escoltem-la

Que creus que és el que més preocupa el poble i com podrien solucionar-ho?

elpoble es savi

Alberto i Noemí, amb la seua xiqueta, Carla./

Passejant pel mercat ens trobem a la jovent parella, Alberto i Noemí, amb la seua xiqueta, Carla, “bon dia xics, podem fer-vos una petita entrevista”, amb un somriure i molt de gust, es posen a la contestar-nos amablement.

 

¿Quin és el principal problema que vivim al present? La crisi, ens contesta ràpida, decidida i amb molta gràcia la xicoteta Carla, arrancant-nos uns riures.

Per a Alberto i Noemí, la crisi, d’alguna forma, és la conseqüència de tindre tants polítics corruptes governant-nos. “És complicat superar el problema, però és clar que fa falta gent honrada, afirma Alberto.

És necessari un canvi, alguna cosa nova, un canvi total. Podria ser que milloràrem amb una nova força política governant”, reflexiona Noemí.

Alberto li matisa: jo no pose la mà en el foc per ningú, per si de cas”.

És veritat”, continua Noemí, “podria ser que es posara algú nou a governar i acabàrem pitjor del que estem, que ja és difícil. Però… hem de provar, per si de cas.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *