foradia subscriutegrat

El col·lectiu VOLEM escriu la carta als Reis Mags

El col·lectiu VOLEM, en l'avantsala a la nit del Ban Reial, volem escriure la nostra particular carta als Reis Mags.

reisvolemLa nostra carta va dirigida als Reis Mags de veritat, als que cada nit del cinc de gener fan feliços a milers de xiquets Alcoians, perquè hui com un xiquet ens sentim. Eixos reis màgics, que poden aconseguir el que vulguen sense necessitat de tirar de targeta ni traure el bitlleter, eixos reis que no solament porten joguets, porten il·lusions i esperances.

El primer que els demanem és pau en el cor de la FESTA, per a poder transmetre-la als cors de tots els festers que apreciem.

Els demanem que les coses en aquest any que hem començat milloren, que porten tot el que gran part del món fester està reclamant i que nosaltres, en el nostre decàleg, deixàrem plasmat l’any 2014. Esperem que l’actual Junta Directiva es deixe de rodejos i plasme un nou estatut, sense afegits, no com l’estan fent malgrat la declaració d’intencions de l’actual President.

Els demanem el seny suficient per aprovar els Estatuts que corresponen als temps que vivim, evitant el titulars que a tots ens desagraden i que alguns associats hagen d’acudir als tribunals per exigir allò que és un dret.

Ens agradaria demanar-los que la meta dels que tenen el poder es base en el respecte pels drets de tota la societat, especialment les dones, que tinguen els mitjans necessaris per a la seua integració igual que els homes i entre tots puguem fer una Festa millor.

Les nostres peticions serien infinites, però davant el temor de no ser escoltades per “demanar massa”, acabem la nostra carta amb l’últim desig, que no és més que es complisquen tots i cadascun dels punts plasmats en el nostre decàleg:

  • 1. VOLEM una reforma de l’Estatut de l’Associació de Sant Jordi.
  • 2. VOLEM un President elegit per sufragi de tots els festers i associats.
  • 3. VOLEM que el candidat a President es presente amb una Junta i un programa.
  • 4. VOLEM que sols Primers Trons i Junta Directiva decidisquen sobre qüestions de Festa.
  • 5. VOLEM que es reconsidere la representativitat dels Majorals a l’Assemblea.
  • 6. VOLEM una Associació i una Festa oberta i participativa per a tots.
  • 7. VOLEM la integració total i efectiva de la dona en la Festa.
  • 8. VOLEM que tots puguem gaudir de Nostra Festa.
  • 9. VOLEM una Festa exemplar.
  • 10. En definitiva, VOLEM que Alcoi se senta plenament orgullós de la seua Festa.

Tenim l’esperança que com serem molts els que fem les mateixes peticions, alguna serà escoltada.

Gràcies Melcior, Gaspar i Baltasar, per vindre cada any a renovar la il·lusió i l’esperança de xiquets i majors, que encara que siga un dia a l’any ens posem d’acord a demanar il·lusions i esperances per a una Festa millor.

Font: Plataforma Volem/Queremos./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *