foradia ivace

La Generalitat redueix a la meitat el deute amb l’Ajuntament

El govern local silencia els pagaments realitzats per l'administració autonòmica. L'últim pagament ascendeix a 1.481.000 euros. Pastor afirma “Francès es ven com un gurú de les finances"

alcoi vistaL’estat del deute que la Generalitat Valenciana mantenia amb l’Ajuntament fa any i mitjà, al juny de 2013, era completament diferent de l’actual. Llavors, l’administració valenciana devia al consistori alcoià prop de 5´7 milions d’euros. En l’actualitat, la quantitat deguda s’ha reduït un 50%.

Aquest escenari, favorable per a l’Ajuntament, és la conseqüència dels diferents pagaments que s’han realitzat durant l’últim any i mitjà. L’últim pagament aprovat pel govern valencià s’ha efectuat fa uns dies, el passat 30 de desembre. L’import satisfet en aquest últim pagament ha ascendit a 1.481.000 euros.

Segons el PP d’Alcoi, el seu portaveu, Fernando Pastor, acusa al govern local de silenciar els pagaments que rep l’Ajuntament per part de la Generalitat Valenciana. Segons Pastor, estem parlant de notícies positives per a la ciutat que es refereixen a “pagaments de quantitats importants en favor de l’Ajuntament. Han estat pesats i repetitius amb el tema del deute, però ara que les coses estan canviant no diuen ni una paraula”.

Els populars entenen que aquesta estratègia del bipartit atén al paper victimiste en el qual s’ha instal·lat durant tota la legislatura. Segons Pastor, “aquest govern sempre ha buscat un culpable per justificar la seva falta d’operativitat i d’acció política. Si la Generalitat va pagant el deute, les excuses se’ls acaben”.

A més, en el PP apunten al fet que la minoració del deute de la Generalitat al costat de les diferents mesures de control, equilibri i sostenibilitat exigides pel Govern central, estan possibilitant el sanejament dels comptes municipals durant l’actual legislatura.

fernandopastorEn aquest sentit, Pastor afirma Francès es ven com un gurú de les finances, però la realitat és que les mesures que s’apliquen vénen imposades des de fora. A més, a la mínima oportunitat que se’ls presenta, adopten mesures que es tradueixen en increments de la plantilla municipal i dels costos per a les arques públiques”.

Pastor es referia així a la decisió de rescatar la gestió del complex esportiu Eduardo Latorre, així com el servei de neteja viària. Val la pena recordar que tots dos serveis suposen per a l’Ajuntament un increment de 60 funcionaris (més del 10%) i un cost de 430.000 euros en concepte d’indemnització a la contracta de l’Eduardo Latorre.


upvalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *