foradia cdturisme

Compromís no veu participació a la reunio de la brossa

David Abad: “El concurs de la brossa, 2 milions anuals, el més important de la ciutat, no està tenint la participació ciutadana que seria exigible” . En la reunió del Grup de Residus del Consell de Participació del dimarts hi havien només 2 persones de públic, dos polítics, un que representava al PP i l’altre a Compromís, i cap del PSOE. No pot ser que en aquesta reunió no hi haguera representants de les associacions de veïns, empresaris i comerciants o els ecologistes.

Brossa_contenidors_Miguel_HernandezEl regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat la seua decepció pel procés de participació dels ciutadans d’Alcoi en el contracte més important de la ciutat, que és el de la recollida de la brossa, perquè afecta a tots els alcoians i a la seua qualitat de vida. “Recordem que el preu és de 2 milions anuals, durant 10 anys, que fan un total de 20 milions d’€. És, sense dubte, el que més diners costa a l’Ajuntament”.

Abad recorda que “la neteja i la recollida de brossa representa quasi el 45% del pressupost municipal disponible, i no pot ser que en la reunió del Grup de Residus del Consell de Participació del dimarts hi haguera només 2 persones de públic, dos polítics, un que representava al PP i l’altre a Compromís, i cap del PSOE”.

El portaveu indica que Compromís no va participar en la Taula de Residus durant molt de temps perquè no rebia les convocatòries. “Desconeixem si ara estarà passant el mateix amb algunes associacions. És lamentable que per a un tema de tanta envergadura el govern no s’assegure que hi haja una mínima assistència, ni que siga convocant per telèfon. No pot ser que en aquesta reunió no hi haguera representants de les associacions de veïns, empresaris i comerciants o els ecologistes”.

Abad recorda que, gràcies a una proposta de Compromís, es va aprovar al pressupost vigent la següent base d’execució:

Quan els processos de contractació que s’hagen d’iniciar siguen per import major a 250.000’00 €, serà necessari que la ciutadania i societat civil participe de la següent manera:

1. En el cas que el procediment a iniciar siga per a un servei bàsic o vital, s’hauran d’establir procediments de participació en la redacció del Plec de Condicions i les seues condicions.

david abadSegons Abad: “El Pla de Participació dissenyat pel regidor de Medi Ambient s’ha limitat a enviar un correu electrònic a les associacions en què els comunica fins a l’1 de desembre poden presentar propostes. Des de Compromís no entenem així la participació, i exigim al Regidor Paco Agulló que complisca les lleis municipals i que faça més reunions explicant la seua proposta —sobretot escoltant idees i inquietuds de veïns, comerciants, etc. Volem saber quin és el pla de participació previst; estem parlant de molts diners i d’una activitat que afecta a totes les famílies alcoianes.”

Conclou el portaveu: “Per la nostra banda estudiarem molt bé el plec de condicions i farem les nostres aportacions. Esperem que hagen tingut en compte els criteris de compra ètica —també vigents en l’actualitat— i que es valoren les ofertes vinculades amb la integració social, igualtat, ecologia i respecte mediambiental, que no sembla s’hagen tingut en compte en el plec de condicions del nou contracte que el regidor ha presentat.”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *