Foradia elgrat

Luisa i Ernesto en El Poble és Savi

El terme democràcia, d'origen grec, es tradueix com el govern (-cràcia) del poble (-demos). La democràcia, el govern del poble, pot ser d’alta intensitat o de baixa intensitat. El poble és Savi, tornem a eixir al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi.

Si la democràcia facilita mecanismes d’expressió, participació i decisió ciutadana (referèndums vinculants, revocatoris als representants públics, participació en els pressupostos públics, formes d’expressió ciutadana, etc.) es considera una democràcia forta.

Quin millor lloc per a escoltar la veu del poble que el mercat de Batoi, un espai social en el qual conflueixen passejants, excursionistes, compradors, venedors…? Agafem la gravadora, bolígraf i llibreta, i tornem a eixir al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi.

Avui preguntem en el poble és Savi sobre la freqüència en la qual s’informen de les notícies d’actualitat, els seus canals preferits i com qualifiquen la qualitat dels mitjans de comunicació més influents.

el pobles savi luisa ernesto

Luisa i Ernesto./

Diumenge al matí, en els rostres dels passejants es pot apreciar l’energia i el benestar que proporciona la calor del sol d’hivern. Divisem a una parella molt maca. Anem a conversar una mica amb ella a veure què volen comentar-nos.

Ernesto, veí d’Ibi, agraït per l’entrevisteta que els oferim, ens comenta que té inquietuds sobre l’actualitat: s’informa quasi diari a través de les notícies de televisió, “abans veia La Valenciana però com ara l’ha llevada, pose La Primera”, i respecte a la premsa escrita, sol llegir diaris en la cafeteria i en el bar, principalment els que allí troba, que són El Mundo i El Informació.

Luisa, per contrast, s’informa de forma més esporàdica, a soles posa les notícies de vegades, i quan les posa, sol sintonitzar La Primera. Fora d’això, “prefereix la novel·la rosa”.

Cap dels dos, ni Luisa ni Ernesto utilitzen internet. Quan els preguntem si consideren que la informació que transmeten els mitjans de comunicació és neutral i objectiva, Ernesto ens comenta que, “pel que jo percudeix, les notícies estan políticament manipulades, perquè depèn on t’informes obtindràs informació diferent d’una mateixa notícia: amb una mateixa notícia, varia la informació que donen”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *