foradia subscriutegrat

Jesús: “el PSOE ha demostrat que no vol pactar amb l’esquerra”

• Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions • Es tracta de subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública.

És un autèntic plaer poder dur a terme aquesta secció periodística. Conèixer als nostres veïns i veïnes, xarrar amb ells, descobrir les seues històries, les seues queixes, les seues alegries, les seues reivindicacions, les seues activitats, les seues experiències. La seua percepció del món en el qual vivim i dels temes d’actualitat.

Al cap i a la fi es tracta de fer debat públic, de parlar dels temes que a tots ens concerneixen, subratllar l’estat de les coses per a millorar-les, engrandir i enfortir l’esfera pública. Perquè com defenia el filòsof Jürgen Habermas, la qualitat d’una societat i de la democràcia és directament proporcional a la riquesa de l’esfera pública d’una societat.

Per això volem agrair a tota la gent que ha col·laborat en ‘El poble és savi’, que col·labora i que col·laborarà en un futur.

jesus

volíem que l’esquerra s’ajuntara, però és molt difícil”

Jesús ha estat participant des dels anys 70’ en l’associació de veïns de la Zona Nord, des de la qual han “influït en projectes com el de l’avinguda de la Hispanitat, en el parc, que va ser el primer d’Alcoi… Hem influït en fer el barri més habitable, amb espais perquè la gent puga relacionar-se i comunicar-se”. En aquest sentit Jesús es mostra orgullós del seu barri: “és el més ample, el que més gent té, més gent jove…”.

Jesús també ha col·laborat, mitjançant l’associació de veïns, en el manteniment de diferents paratges alcoians: la Font de la Salut, la Font del Xorrador… I especialment la Font de Serelles. “Fa dècades”, ens comenta Jesús, “la Font de Serelles era una selva, però gràcies al treball de molta gent voluntària i altruista (també gràcies a l’Ajuntament) ara és un paratge natural amb molt valor social”. Jesús reivindica que la societat i l’Ajuntament no s’obliden d’aquest paratge: “ara per ara és un terreny privat, mantingut per gent voluntària, que hauria de fer-se públic i potenciar com a projecte transmissor de valors naturals”.

Parlant de l’actualitat política, Jesús considera que la gent està prou desil·lusionada: “volíem que l’esquerra s’ajuntara, però és molt difícil. Si el PSOE vol fer un govern d’esquerres, que ajunte primer els 161 diputats de Podemos i la resta de partits progressistes; i després ja es parlarà amb Ciudadanos, que és de dretes. Però ho han fet al contrari. Això demostra que no volen pactar amb l’esquerra”.Si aplegaren noves eleccions, jo convide a la gent que no s’oblide de qui és qui ha motivat els canvis polítics, que no s’oblide de qui és qui. Que no s’oblide de la Rosaleda, de Serelles, del Bulevard, del Calderón, del Jutjat”.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *