lasarga ajualcoipresuparticipa

‘La práctica del caos’: una novel·la de Daniel Ibiza

Daniel Ibiza acaba de treure a la venda el seu primer lliure La pràctica del caos. Aquest graduat en Treball Social i Ciències del Treball de 23 anys ha decidit començar una nova aventura professional amb molt d’esforç i il·lusió per convertirse en un gran escriptor.

Daniel-Ibiza– De què tracta La práctica del caos?

– La práctica del caos és una novel·la negra inspirada en el món dels gangsters i la delinqüència. Consisteix en d’un grup de joves que comencen a tractar amb droga dins d’una banda formada per caps locals ficats en el món de la construcció. A través de fer treballs per a ells comencen a ficar-se en embolics i crear-se enemics com la màfia italiana o altres bandes de l’Est. Tot açò desembocarà en la crida i cerca dels joves. Cada personatge afronta la història d’una manera, des del que té pànic i desconfia de tot el món fins al que vol enfrontar-se a la màfia i apropiarse-se de tot. Al canviar constantment el narrador li done diferents tons a la novel·la per a intentar que no s’estanque cap personatge ni la pròpia història.

– Què t’ha inspirat per a crear aquesta història?

– Per exemple, pel·lícules com les de Tarantino encara que li he donat un toc més dramàtic. Ací cada acció té la seua conseqüència per a cadascun dels personatges. En quant a estils literaris m’he fixat en els britànics Irvine Welsh i Anthony Burges, que tenien un estil narratiu molt dinàmic i gràcies a ells em vaig aficionar a la lectura. També la generació beat amb William Seward Burroughs al capdavant vaig descobrir una altra manera d’entendre els llibres.

– Quin és el teu personatge favorit i que destacaries sobre ell?

– Personatges favorits no tinc, els vull a tots massa. A un li vaig incorporar les meues pors, les meues incerteses i la meua indecisió. A un altre la meua ambició i la meua capacitat de decisió. Cadascun té diferents registres, no som rígids, i els personatges tampoc. Evolucionen i canvien al llarg de la història i per açò cadascun té el seu encant i desencant.

– En quin moment vas decidir començar a escriure-la i quant has tardat a acabar-la?

– Vaig començar en un moment en el qual havia vist moltes pel·lícules i llegits molts llibres i en el meu cap estava candent moltes històries que volia plasmar i em vaig posar a açò. Vaig tardar dos anys, el primer any i mig vaig escriure cinc capítols i els deu següents en tan sols mig any, perquè ja havia agafat força la història i em va resultar molt més fàcil.

– Danilo Gabalda és el protagonista de la història, com és Danilo? té alguna cosa que veure amb el Dani escriptor?

– No, no té gens que veure. Per a crear a Danilo em vaig inspirar en personatges bastant degradats i fins i tot em molesta que em diguen que sóc ell. Però bé, és normal que done a dubtes. M’he penedit alguna vegada però així i tot és un nom que m’agrada.

– Tens pensat seguir escrivint?

– Sí. Ja estic escrivint una segona novel·la que no té res a veure amb aquesta, és més de caràcter psicològica. El que vull amb açò és poder desembolicar-me en altres estils. Quan la finalitze, tinc en ment fer una segona part de La práctica del caos.

– Eres escriptor novell, ha sigut difícil trobar una editorial que crega en la teua novel·la? com ha sigut l’experiència amb l’editorial?

– Luhu és una editorial jove d’Alcoi que està apostant molt per les meues idees com les de promoció. I quant a les labors d’edició i maquetació han sigut perfectes, així com la portada realitzada per Javi Albors. Sincerament no m’esperava aquest resultat. I gràcies a ells he pogut publicar perquè vaig intentar posar-me en contacte amb altres editorials però no vaig tindre sort.

– Ja podem veure publicitat del teu llibre en marquesines pels carrers d’Alcoi, què se sent?

– Molt orgull, la veritat. Si fora per mi empaperaria totes les marquesines. I espere que done resultat.

– Què altres formes de promoció estàs treballant?

– Per exemple, vull fer separadors del llibre i regalar-los a les papereries per a publicitar-ho. I també vull fer un booktrailer, que és una iniciativa que s’està portant ara per a impulsar la indústria literària.

– On podem adquirir el teu llibre?

– En els Llibris o Llorens ja estan disponibles si no en qualsevol altra llibreria es pot demanar i en la web de l’editorial www.luhu.es es pot trobar en versió eBoock i en físic.

 

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *