foradia mediambient

Concert per homenatjar l’inventor del saxofon

Dijous al Centre Cultural, organitzat per Moisés Olcina i Cultura, amb la col·laboració del Conservatori i de CIJA.

concert saxofonEn commemoració del 200 aniversari del naixement d’Adolphe Sax, inventor del saxofon, el músic Moisés Olcina i de diversos músics de les nostres comarques han organitzat per, dijous 22 de gener 2015 a les 20 hores al Centre Cultural d’Alcoi, un concert molt especial de la mà de la Regidoria de Cultura, i amb la col·laboració del Conservatori Municipal Joan Cantó, del Club Itinerant de Jazz d’Alcoi (CIJA).

El concert, que porta per títol ‘Le jeudi de monsieur Sax’, se suma a les diverses activitats que s’han portat a terme a tot el món en homenatge a Adolphe Sax, que va nàixer el novembre de 1814 a la localitat belga de Dinant. El propi organitzador Moisés Olcina indica que la idea va sorgir en constatar aquest seguit d’homenatges, “i aprofitant que a les nostres comarques ja tenim diversos saxofonistes professionals d’alçada, vam plantejar a la Regidoria de Cultura la celebració d’aquest concert”.

L’espectacle, que tindrà entrada lliure, es divideix en dues parts: una introducció ben especial: la interpretació per parts dels alumnes de saxofon del Conservatori Municipal Joan Cantó d’una versió de ‘When I’m sixty-four’ dels Beatles, al vestíbul de la sala d’actes del Centre Cultural. Després, hi haurà un audiovisual de Xavi Cortés, i a continuació comença el concert pròpiament dit, amb obres del propi Moisés Olcina, Jules Demersseman, Rodney Bennet, Pedro Iturralde, J.B. Singelée i Astor Piazzola. En paraules d’Olcina, “tot el concert inclou música clàssica i contemporània, música escrita expressament per a saxofon”.

El regidor de Cultura Paco Agulló, per la seua banda, ha felicitat Moisés Olcina per aquesta iniciativa, i ha volgut “convidar a tothom a compartir una vetllada de bona música al Centre Cultural, aprofitant una commemoració així per valorar la música de saxofon com mereix”.


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *