foradia pressupostparticipatiualcoi

Col·loqui dels candidats a les Primàries de Compromís per Alacant

El col·loqui encapçalat per Maria Monter, regidora a l'Ajuntament de Millena, Tomàs Mestre, antic candidat a l'Ajuntament d'Alacant i Rafa Climent, l'alcalde de Muro i candidat a cap de llista per a les Corts Valencianes. A Alcoi, vora unes 500 persones s'hi han inscrit i a nivell de País Valencià, s'han arreplegat més de 40.000 inscripcions.

compromis primaries

Dimecres 21 de gener, aprofitant l’últim dia d’inscripcions al cens de les Primàries de Compromís, el col·lectiu local alcoià va organitzar un col·loqui amb alguns dels candidats de la circumscripció d’Alacant, alguns dels més propers a la nostra ciutat.

El col·loqui va estar encapçalat per Maria Monter, regidora a l’Ajuntament de Millena, qui va presentar l’acte; Tomàs Mestre, antic candidat a l’Ajuntament d’Alacant i ara candidat a la llista a les Corts i, finalment, Rafa Climent, l’alcalde de Muro i candidat a cap de llista per a les Corts Valencianes.

compromis salaAmb la sala d’esplai de la seu local i comarcal de Compromís de gom a gom van començar a exposar les seues idees. Inicià la xarrada la regidora de Millena, presentant els altres dos candidats i explicant un poquet qui són i per què estan ací; tot seguit, Tomàs Mestre va fer una xicoteta introducció sobre qui és ell i què l’ha dut a estar en política i, enllaçat amb açò, va explicar quina és la seua visió de cara al futur a partir del present: quines són les seues idees per a les properes eleccions i què hi vol o hi podrà fer, si ix com a diputat. Just en acabar la seua intervenció, arribà el torn de l’alcalde de Muro. Ell, com a candidat a cap de llista per Alacant a les Corts, sí que va entrar més en matèria del què vol fer si és triat com a diputat. Ací, va fer un seguiment per tots els temes importants que ara poden vindre al cap: Climent proposa traslladar la famosa economia del bé comú a les Corts, perquè no només siga cosa d’algun poble i que l’economia del País Valencià siga més justa i més de les persones; va parlar de fer política per a les persones i des de les persones, és a dir, de baix cap a dalt; la seua idea és treballar amb constància per guanyar la “felicitat compartida”.

Segons Rafa Climent, “ja s’ha acabat l’època del bipartidisme PP i PSOE al País Valencià, ara és l’hora de la política honesta, clara, de cara a la gent, amb canvis radicals per poder exportar l’experiència viscuda a Muro a la resta de pobles i ciutats i, sobretot, la idea clau del candidat és la política dels valors”. Com diu al seu vídeo de presentació de la campanya, vol un País Valencià humà, sostenible, just (tributària i socialment), democràtic, igualitari, honest, digne i decent, en què es puga guanyar la llibertat i, per damunt encara de tot açò, on es puguen fer realitat els somnis compartits.

Una vegada finalitzada la intervenció de l’actual alcalde de Muro, Maria Monter explica molt breument quina és la seua idea de futur i què podria fer ella com a diputada. El seu discurs es va centrar, sobretot, en fer visibles els pobles menuts a les Corts Valencianes, que no queden abandonats com a poca cosa, ja que la gent que viu a aquells pobles és igual d’important i necessària que tots aquells qui viuen en els pobles grans o en les ciutats.

A Alcoi, vora unes 500 persones s’hi han inscrit.

Hores després de l’acte, eixe mateix dia, va finalitzar el termini d’inscripcions al cens, com ja s’ha dit al començament de la notícia. El resultat, segons la informació proporcionada pel grup local de Compromís per Alcoi, ha sigut molt millor del que esperaven i ha superat totes les espectatives al País Valencià. A Alcoi, vora unes 500 persones s’hi han inscrit, a la nostra comarca la xifra ronda els 1.300 i, a nivell de País Valencià, s’han arreplegat més de 40.000 inscripcions.

marius ivorraAçò, segons ha dit Màrius Ivorra, secretari local de Compromís per Alcoi, “estem molt satisfets perquè s’han superat totes les expectatives i hem assolit les xifes més elevades dels diferents processos de primàries dels partits que els han dut a terme. I més si es té en compte que ara s’elegiran tots els candidats autonòmics i locals: tant la persona que optarà a la presidència de la Generalitat com els diputats a Corts Valencianes i regidors i alcaldes”.

Font: Yaiza Ferrer./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *