foradia subscriutegrat

eBiblio arriba a les biblioteques alcoianes

Les biblioteques d’Alcoi ofereixen ja el préstec de llibres electrònics als seus usuaris mitjançant la plataforma gratuïta eBiblio Comunitat Valenciana.

ebiblioLes biblioteques públiques municipals d’Alcoi ja ofereixen als seus usuaris el préstec de llibres en format electrònic, gràcies a l’accés a la plataforma eBiblio Comunitat Valenciana. És un servei gratuït de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana i per accedir només cal disposar del carnet d’usuari de les biblioteques i comptar amb una adreça de correu electrònic. Així, fa possible la lectura de llibres electrònics i  posa a disposició de la ciutadania una plataforma tecnològica que permet accedir al catàleg i demanar en préstec les principals novetats editorials en format digital, per a poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes tàctils, telèfons intel·ligents, ordinadors personals i lectors de llibres electrònics. El servei ja està disponible en l’adreça http://comunitatvalenciana.ebiblio.es . A continuació, les preguntes mes freqüents:

Com es pot ser usuari d’eBiblio?: Pot fer ús d’eBiblio qualsevol persona que dispose de carnet d’usuari de la Xarxa de Lectura Pública Valenciana. Si no disposa del carnet d’usuari, pot dirigir-se a la biblioteca pública més pròxima i sol·licitar-lo. Per a poder accedir a eBiblio cal comptar també amb una adreça de correu electrònic, la qual haurà de figurar entre les dades que incloga en la sol·licitud del carnet de la biblioteca. La biblioteca pública proporcionarà una clau que s’usarà com a contrasenya per a accedir a la plataforma de préstec de llibres electrònics.

Com s’ha de demanar en préstec un llibre electrònic?

  1. Iniciant la sessió en http://comunitatvalenciana.ebiblio.es amb les dades d’accés: número d’usuari i contrasenya.
  2. Accedint al catàleg: navegant pel web i buscant llibres de diferents maneres: títol, autor o l’ISBN, o per mitjà de les classificacions temàtiques i especials
  3. Una vegada localitzat el llibre que interesse, accedint a la fitxa del llibre per a veure la informació sobre l’obra i la seua disponibilitat: Immediata, Sota reserva (es pot reservar per a quan estiga disponible, i s’avisarà per correu electrònic quan ho estiga) i NO disponible per al préstec, quan el llibre ha superat el nombre màxim de reserves i no admet més préstecs ni reserves.

Com es poden llegir els llibres electrònics en eBiblio? eBiblio dóna l’opció de llegir els llibres prestats de diverses maneres:

En streaming, a través de qualsevol navegador connectat a Internet

En el núvol, amb les aplicacions de lectura disponibles per a iOS i Android. Aquestes aplicacions permeten la lectura del llibre en línia i fora de línia. Per a sincronitzar la biblioteca cal tenir connexió a Internet, però no per a la lectura del llibre.

En ordinadors personals i lectors de llibres electrònics, per mitjà de la descàrrega del llibre amb el DRM d’Adobe.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, ha subratllat que “la nostra obligació és posar la cultura a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes, i hui en dia les plataformes digitals són un canal òptim per accedir a la cultura, i especialment a la literatura. Per això, ens congratulem de la feina de l’equip de la Xarxa de Biblioteques, que permet que tots els alcoians i alcoianes puguen accedir ja a un amplíssim catàleg de llibres en format electrònic. I aprofitem per convidar a tothom a accedir, a demanar llibres en préstec, i a gaudir molt de la lectura”.

Qualsevol dubte al respecte serà atés de forma presencial o telefònica en qualsevol de les tres biblioteques municipals d’Alcoi: Biblioteca Central – Casa de Cultura, Biblioteca Zona Nord – Centre Social i Agència de Lectura Municipal La Uixola. També es pot fer qualsevol consulta per correu electrònic a biblioteca@alcoi.org

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *