Foradia ajualcoitel

Mor l’històric militant socialista i pare de l’actual Alcalde d’Alcoi Laureano Francés

• La seua pertinença a les joventuts socialistes li va suposar ser detingut i empresonat amb 20 anys durant dos mesos, acusat d'associació il·lícita • Els socialistes destaquen l'exemple de Laureano Francés que, "al costat de molts altres socialistes, han lluitat i lluiten per canviar les coses"

Ha mort Laureano Francés Villena, històric militant socialista i pare de l’actual Alcalde d’Alcoi. Nascut en 1951, algepsaire de professió, es va integrar en les joventuts socialistes en 1968 realitzant activitats de propaganda antifranquista. Va ser enllaç sindical durant el franquisme i va posar les bases del sindicat UGT de cara a la transició.

La seua pertinença a les joventuts socialistes li va suposar ser detingut i empresonat amb 20 anys, acusat d’associació il·lícita. La detenció va donar lloc al sumari 325/1972 del Jutjat d’Ordre Públic. Va passar dos mesos en la presó.

El testimoniatge d’aquest capítol de la seua vida, al costat del d’Ángel Company, forma part del capítol “La caiguda de les joventuts socialistes d’Alcoi en març de 1972” del llibre “El tribunal d’Ordre Públic al País Valencià” publicat pel sindicat CCOO PV. Laureano va narrar com ell i altres companys van iniciar les joventuts socialistes en la ciutat, es van formar a Madrid i Barcelona, es van enfrontar als vells socialistes alacantins i van propagar les seues idees polítiques, fotocopiant pasquins d’informació política.

En aquest llibre trobem també, en paraules del mateix Laureano Francés, la seua entrada i la seua vida política: “I hi ha una cosa que és la que m’inicia a mi en tot: la llibertat. La llibertat a mi no me la podran arrebatar mai. Perquè jo, si algo m’ha fet fer coses en la vida ha sigut la necessitat de llibertat, la llibertat com a principi bàsic de vida… A través de la meua trajectòria política m’ha costat molt estar subjecte a uns dogmes de partit, perquè el meu sentiment de llibertat a voltes m’ha fet estar en contra de moltes coses (…) jo vull estar en una organització que treballe per a una societat lliure, participativa i que no hi hagen imposicions de cap tipus (…) Com deia Pablo Iglesias: Hombres libres, trabajadores y honrados”.

Els socialistes alcoians han afirmat que “Laureano Francés ha sigut un defensor de la igualtat i la justícia social però, sobretot, de la llibertat, durant tota la seua vida. Home dialogant, independent en les seues idees, va ser un gran socialista i una persona, lliure, honrada i treballadora“.

Els socialistes destaquen l’exemple de Laureano Francés que, “al costat de molts altres socialistes, han lluitat i lluiten per canviar les coses, el seu exemple ens enorgulleix i ens espenta a seguir treballant“.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *