foradia subscriutegrat

Simulacre d’incendi al centre social el Matzem a Muro

El simulacre ha servit per provar el Protocol d’Actuació Intern d’Emergències de l’Ajuntament. El simulacre va consistir en fer saltar l’alarma d’incendis del Centre Social El Matzem amb foc real. En uns 24 minuts, l’actuació es va donar per finalitzada.

bomberos muro

El simulacre va estar organitzat pel Centre d’Emergències Municipal de Muro i el seu objectiu va ser valorar l’efectivitat del Protocol d’Actuació Intern d’Emergències, aprovat pel plenari l’any passat.

L’Ajuntament de Muro, a través de la Regidoria de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, va realitzar ahir un simulacre d’incendi a l’edifici públic Centre Social El Matzem. Aquesta actuació es va encetar a les 19.10 hores de la vesprada i va mobilitzar a un total de 27 efectius humans.

El simulacre va consistir en fer saltar l’alarma d’incendis del Centre Social El Matzem amb foc real. En menys de quatre minuts es va evacuar vora 70 persones, entre treballadors, alumnes i usuaris del centre. Mitjançant una cridada al 112 es van mobilitzar dues patrulles de la Policia Local amb quatre agents i un comandament; una autobomba, una autoescala i un cotxe de la prefectura del Parc de Bombers de Cocentaina amb cinc bombers, un sergent i un caporal; una patrulla de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil amb tres voluntaris, el cap i el cap del Centre d’Emergències i una ambulància medicalitzada amb dos tècnics.

bombers muro 1En el moment de saltar l’alarma, els diferents coordinadors de cada planta de l’edifici van avisar als usuaris i van eixir de l’edifici i van realitzar la pertinent cridada al 112 informant d’on es trobava l’incendi. A més, es va habilitar un punt de reunió per resguardar als evacuats situat al magatzem municipal al Castell de la Junta de Festes, enfront de l’edifici “sinistrat”.

En pocs minuts van acudir la Policia Local, que va acordonar la zona, Protecció Civil, Bombers i l’Ambulància per actuar en el mateix. Dos voluntaris van simular ser ferits per intoxicació de fums.

En uns 24 minuts, l’actuació es va donar per finalitzada. Al simulacre també van assistir cinc bombers d’incògnit i tres responsables de l’empresa asseguradora Valora Prevención junt a la Regidora de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá i la Regidora de Serveis Socials, Elisa Genís per poder valorar l’actuació de tots els efectius d’una manera més objectiva.

Després es va fer una reunió amb totes les persones implicades per avaluar el simulacre que va resultar ser un èxit, si bé es van fixar algunes qüestions que han de ser millorades. Entre aquestes destaca l’alarma de l’edifici que ha de sonar de manera més forta i estrident. També, l’ascensor que ha de bloquejar-se quan salta l’alarma o es talla el subministrament elèctric o la rampa d’accés a l’edifici que hauria de ser antilliscant. Recordar que ahir l’oratge plujós no va acompanyar massa i es va detectar que la rampa relliscava.

Tots els cossos d’emergència implicats van valorar molt positivament la rapidesa i efectivitat de l’evacuació i la resolució de l’incendi simulat. Els tècnics de l’empresa asseguradora també es van mostrar molt satisfets amb l’actuació.

La Regidora de Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá Aresté va explicar que aquest simulacre ens ha demostrat Protocol d’Emergències Municipal, concretament el d’incendis en edificis públics funciona i tenim a tots els cossos de seguretat perfectament coordinats. Ha segut un simulacre molt complet i fidel a un cas real i on han participat 27 efectius humans, a banda dels materials. Estem molt satisfets amb el resultat”, va dir. Ara, i segons ha informat la regidora s’ha traslladat les petites anomalies de l’edifici a l’enginyera municipal perquè es solucione.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *