foradia pressupostparticipatiualcoi

Parlem amb Rafa Briet un polític valent

Deixarà la política municipal amb tan sols 43 anys, després d’estar vinculada amb ella des de els 26,  primer 4 anys com a regidor de Fira, Festes i Escola Taller i en la segona legislatura, Urbanisme, Obres, Serveis, Medi Ambient, Promoció Econòmica amb José Marset com alcalde. En Maig ho deixa, després d’estar 8 anys com Alcalde de Cocentaina. .

r.briet

Rafa Briet deixarà la política municipal amb tan sols 43 anys./lesmuntanyes.com

Amb una família que requereix d’ell, aquest llicenciat en dret vol reconduir la seua vida laboral i reciclar-se, tot i que està obert al que el partit necessite d’ell. Satisfet per la situació econòmica que deixarà, pensa que la Fira de Tot Sants ha agafat una gran magnitud, esperant que en els pròxims anys i amb l’ajuda dels estaments autonòmics i de diputació, adquirisca més protagonisme tant en l’àmbit nacional, com perquè no, internacional.

Rafa Briet:  “estem fent una legislatura valenta, transparent i prudent”
 Son pare ja havia sigut regidor de fira i seguit els seus passos, aquest llicenciat en dret, màster en direcció internacional d’empreses, expert universitari en fiscal, administratiu i urbanisme es va clavar en política, ara farà uns 16 anys; L’Alcalde d’aquells temps era Pepe Marcet, ens conta, i a la primera legislatura inclòs el primer any de la segona, tan sols era regidor de Fira”; l’actual Alcalde de Cocentaina, va agafar el relleu de José Miguel López, “aquest senyor va ser per a mi la persona que li va donar a la fira el seu impuls definitiu, la seua idea d’incorporar el mercat medieval, únic en aquells moments, pense que va ser una decisió encertadíssima, i que d’alguna manera va assentar i li va donar a la Fira la consistència que té en aquests moments”.
r.briet 1El polític amb la Fira de la má
En la regidoria de Fira, durant 5 anys Rafa pràcticament es va dedicar  a ella, “he procurat que seguirà creixent, i ho hem aconseguit inclòs en aquests anys tan durs de crisis; s’ha aconseguit que els venedors vinguen perquè els resulta rendible i interessant, tot i que han de vindre un dia abans, muntar l’estand, estar els 3 dies de fira, i després perdre un dia més per a desmuntar”
Possibilitats de creixement hi han, anem millorant, en temes importants com l’aparcament,  i altres fan que la gent vulga vindre a veure la fira; però Rafa Briet demana “necessitem més suport dels estaments autonòmics i de diputació; que s’involucren i donen més suport, perquè tan expositors com ajuntament estan al limit”.
Està treballant en 2 projectes: ‘Palau al món o Palau Mediterrani’, que consisteixen en oferir a un país les instal·lacions del palau comtal i que eixa nació ens mostre totes les referències culturals i culinàries etc. que consideren oportú, “amb exposicions, activitats culturals i gastronòmiques. Seria una eixida cap a la internacionalització i permetria obrir fronteres; els primers treballs i contactes s’estan realitzant amb Rússia” 

 Oferiment a la Diputació per a què s’involucre més en la fira, i el turisme interior d’Alacant; “comercialment ja fan Guadalest, Morella o Marina d’or. La diputació es faria càrrec dels costos dels estands, sent cada dia de fira el protagonista un poble que duga a Cocentaina el millor que tinguen a nivell balls, cultura i gastronomia”.

La Fira 2014 ha sigut l’última edició d’una etapa política complicada, a causa de la composició de l’ajuntament, on la fira no tenia cap regidor amb dedicació exclusiva “políticament li agraïsc a tots els regidors la seua dedicació i el seu esforç. Ens queda en el suport de la gent, en els visitants, i l’agraïment als veïns de Cocentaina per les molèsties que ocasionen cada dia de Fira i l’a gust que ho fan”

La Universitat està present a Cocentaina “noves tecnologies de la mà del campus d’Alcoi ja està en marxa, estem molt contents de l’acord que tenim amb aquesta Universitat, ja que de la mà del Campus d’Alcoi podrem estar al dia en un aspecte tan important i tan clavat en el nostre dia a dia com són les noves tecnologies”.

Diu adéu a la política Municipal després de 16 anys
r. briet 3Deixant a un costat la Fira, ens endinsem el món purament polític “Tots es pensen que sóc més major, però tan sols tinc 43 anys; El factor familiar és un dels principals motius de la meua decisió de deixar la política local; tinc una filla a punt d’entrar a l’adolescència, i he d’estar al seu costat”

Rafa ens diu que va començar massa jove en política “en 8 anys d’alcalde i 8 de regidor; No he canviat; continue sent la mateixa persona. M’hagués agradat donar-li forma a un projecte prioritzant els serveis socials per ajudar a gent necessitada, és a dir persones amb risc d’exclusió social, amb ajudes per a pagar aigua, llum però per burocràcia, normatives laborals, no hem pogut cristal·litzar-lo”.

Briet està satisfet, pese a les dificultats, del seu granet d’arena i ho expressa clarament “a la primera legislatura de regidor vaig fer 4 anys en fira, en la 2a vaig estar un altre any a Fira, i després em van afegir urbanisme, obres, serveis, medi ambient, promoció econòmica, escola taller i la mateixa fira. Els últims 7 anys, ja com Alcalde, han sigut difícils, però em sent molt satisfet d’intentar fer el millor per al teu poble”  remarca la seua llavor “pense que més o menys s’han fet quasi tots els projectes, i aquells que no s’hagen fet o acabat, poden realitzar se en pròximes legislatures”.

En quant a deixar l’alcaldia i trobar un substitut “no vaig recomanar a ningú, no va amb la meua persona. Em coneixen tant que dintre el partit no m’han intentat convéncer perquè em quede, donat que saben que és una decisió ben meditada. Les enquestes ens ixen molt favorables i és el moment d’anar-me’n; possiblement si hagueren estat desfavorables m’haguera quedat per a intentar capgirar- les”.
En referència a la corrupció que assola el país “demane més contundència per a acabar en la corrupció, però la política o els partits no són corruptes, són les persones les que podem actuar de forma honesta o no”.

r. briet 4

Briet a més diu que deixa a Cocentaina com un dels pobles millors situats de la comunitat valenciana i afegeix “si haguera de definir la nostra gestió, diria que la legislatura ha sigut valenta, transparent i prudent” a més reflexiona   “agraïsc a tota la gent la seua confiança, als treballadors de l’Ajuntament sense exclusió, al seu partit i al poble; considera que la gestió que sa realitzat ha sigut bona, amb una situació econòmica estable, ja que els diners públics els hem gestionat amb eficàcia i transparència”;

I subratlla al seu equip de govern “sense l’equip de govern amb gran implicació mai haguérem pogut tirant endavant aquesta legislatura”.

Briet ho ha estat meditant  i  pensa que és el moment he de trobar el meu lloc en la vida al marge de la política, vaig estudiar dret i la política em va apartar del que havia de ser la meua faena; ara he de reciclar-me i posar-me al dia”.  


3 Responses to Parlem amb Rafa Briet un polític valent

  1. kike ha dit:

    Açò és un article o un panegíric? Amb un mínim d’ética periodística, el títol adequat seria “Briet es retira de la política municipal”, sense cap valoració subjectiva. A més a més, on està el valor? Es retira quan tot el món sap que el PSOE no tornarà a guanyar les eleccions. Quan li han desertat la meitat de la tropa perquè ja no tenen sou municipal, i l’altra meitat perquè no estan d’acord amb les seues actuacions. Quin mèrit té abandonar un barco que s’afona? I quina valentia té algú que viu de la política des que va acabar la carrera? Clavat amb calçador oer son pare, afiliant o to quisqui per carregarse a Fernando Díaz. Briet és el pitjor alcalde que ha tingut Cocentaina des de la dictadura. Ja va sent hora d’un canvi. La coalició Col·lectiu 03820-Compromís és la millor opció per al nostre poble.

  2. Miriam ha dit:

    Diu que deixa Cocentaina com un dels pobles millor situats de la comunitat valenciana… Sí, amb més de 1.700 parats, sense cap perspectiva ni projecte de poble. Burocràcia, burocràcia, i a parar la mà cada mes, durant 16 anys. Ni un dia sense cobrar, i mentrestant la indústria arruïnada i la gent se n’ha d’anar a treballar i a viure fora. Este PSOE no és ni socialista ni obrer. Síque fa falta un canvi, i no cap a la dreta.

  3. Mila ha dit:

    Ostres tu, jo pensava que això de “Briet, el tigre de Malàisia” era per la melena. I no, resulta que és perquè és un tio supervalent!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *