foradia subscriutegrat

Zones verdes als parcs municipals per gossos

Campanya informativa amb més de 150 cartells a parcs i zones verdes. Alcoi modifica l’Ordenança de Tinença d’Animals per garantir la salubritat a les àrees de jocs infantils.

espais per animalets

La creació de les àrees de gossos han estat una de les iniciatives sorgides del passat procés de Pressupostos Participatius; de moment, s’han instal·lat tres (al parc del Barranquet, Romeral i Zona Nord), però està previst crear-ne de noves a altres punts de la ciutat.

Aquest és un procés per establir un ordenament en l’ús de les zones verdes i els parcs municipals a fi de millorar la salubritat i la higiene d’aquestes àrees. Per una banda, s’està modificant l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals per a que els animals de companyia no puguen accedir a les àrees de jocs infantils, i a més tinguen l’obligació d’anar lligats sempre dins les zones verdes, podent anar solts només a les àrees per a gossos; d’altra, s’ha encetat una campanya de conscienciació i informació sobre aquest tema, que inclou la instal·lació de vora 150 panells i cartells informatius a tota la ciutat indicant la distribució d’usos de les diferents àrees als parcs i jardins.

A cada àrea infantil i a cadascun dels espais per a gossos s’instal·laran cartells recordant les normes que han de complir els usuaris.

Estefania blanes1.bmp“als parcs de Cantagallet, el Romeral i Zona Nord dilluns comencen a instal·lar-se grans panells amb un mapa dels diferents usos de cada zona dins els parcs. El propòsit principal és doble: primer, que els gossos facen ús de les zones que s’han habilitat recentment, atenent a les normes marcades: és a dir, amb la obligació d’anar lligats a les zones verdes a excepció de les àrees delimitades per als animals, i també amb l’obligació per als propietaris de retirar els excrements, també dins les àrees de gossos. I en segon lloc, que els animals de companyia no accedisquen a les àrees de joc infantil, per garantir així la salubritat i la higiene dels més menuts”, explica la regidora de Salut Pública Estefania Blanes.

cartell gossosEstefania Blanes demana la col·laboració ciutadana i la responsabilitat dels veïns i veïnes per a que la ciutat conserve les millors condicions: “És necessari que tothom siga conscient de que el més positiu per a totes i tots, tant a títol col·lectiu com també individual, és una millor conservació i respecte pels espais públics. Hem de remarcar que la immensa majoria dels ciutadans respecten les normes de convivència i higiene, però lamentablement una minoria molt puntual espatllen la convivència amb les seues pràctiques antihigièniques i poc respectuoses. Apel·lem al sentit comú, perquè la millor manera de mantindre és que tothom faça un esforç per mantindre”. Tan prompte com l’ordenança haja estat definitivament modificada, es remetrà a la Policia Local per garantir el seu compliment.

Al mateix temps, i coincidint amb la posada en marxa del Pla d’Ocupació i de les diferents brigades de manteniment i neteja, l’Ajuntament difon en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant una segona campanya de conscienciació contra els danys i la brutícia als espais públics.

Mentre la primera acció s’adreça a les àrees verdes i de jocs, aquesta apel·la a la necessitat de mantindre, entre totes i tots, el conjunt dels espais urbans amb el lema ’30 no seran suficients si 60.000 no col·laborem’.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *