lasarga ajualcoitel

Zones verdes als parcs municipals per gossos

Campanya informativa amb més de 150 cartells a parcs i zones verdes. Alcoi modifica l’Ordenança de Tinença d’Animals per garantir la salubritat a les àrees de jocs infantils.

espais per animalets

La creació de les àrees de gossos han estat una de les iniciatives sorgides del passat procés de Pressupostos Participatius; de moment, s’han instal·lat tres (al parc del Barranquet, Romeral i Zona Nord), però està previst crear-ne de noves a altres punts de la ciutat.

Aquest és un procés per establir un ordenament en l’ús de les zones verdes i els parcs municipals a fi de millorar la salubritat i la higiene d’aquestes àrees. Per una banda, s’està modificant l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals per a que els animals de companyia no puguen accedir a les àrees de jocs infantils, i a més tinguen l’obligació d’anar lligats sempre dins les zones verdes, podent anar solts només a les àrees per a gossos; d’altra, s’ha encetat una campanya de conscienciació i informació sobre aquest tema, que inclou la instal·lació de vora 150 panells i cartells informatius a tota la ciutat indicant la distribució d’usos de les diferents àrees als parcs i jardins.

A cada àrea infantil i a cadascun dels espais per a gossos s’instal·laran cartells recordant les normes que han de complir els usuaris.

Estefania blanes1.bmp“als parcs de Cantagallet, el Romeral i Zona Nord dilluns comencen a instal·lar-se grans panells amb un mapa dels diferents usos de cada zona dins els parcs. El propòsit principal és doble: primer, que els gossos facen ús de les zones que s’han habilitat recentment, atenent a les normes marcades: és a dir, amb la obligació d’anar lligats a les zones verdes a excepció de les àrees delimitades per als animals, i també amb l’obligació per als propietaris de retirar els excrements, també dins les àrees de gossos. I en segon lloc, que els animals de companyia no accedisquen a les àrees de joc infantil, per garantir així la salubritat i la higiene dels més menuts”, explica la regidora de Salut Pública Estefania Blanes.

cartell gossosEstefania Blanes demana la col·laboració ciutadana i la responsabilitat dels veïns i veïnes per a que la ciutat conserve les millors condicions: “És necessari que tothom siga conscient de que el més positiu per a totes i tots, tant a títol col·lectiu com també individual, és una millor conservació i respecte pels espais públics. Hem de remarcar que la immensa majoria dels ciutadans respecten les normes de convivència i higiene, però lamentablement una minoria molt puntual espatllen la convivència amb les seues pràctiques antihigièniques i poc respectuoses. Apel·lem al sentit comú, perquè la millor manera de mantindre és que tothom faça un esforç per mantindre”. Tan prompte com l’ordenança haja estat definitivament modificada, es remetrà a la Policia Local per garantir el seu compliment.

Al mateix temps, i coincidint amb la posada en marxa del Pla d’Ocupació i de les diferents brigades de manteniment i neteja, l’Ajuntament difon en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant una segona campanya de conscienciació contra els danys i la brutícia als espais públics.

Mentre la primera acció s’adreça a les àrees verdes i de jocs, aquesta apel·la a la necessitat de mantindre, entre totes i tots, el conjunt dels espais urbans amb el lema ’30 no seran suficients si 60.000 no col·laborem’.


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *