foradia subscriutegrat

Jornades sobre els eixos industrials a l’Arc Mediterrani

Alcoi acull unes jornades sobre els eixos industrials a l’Arc Mediterrani. Els dies 12 i 13 de febrer a l’Àgora. Intervindrà en representació del departament polític i econòmic de la Comissió Europea a Espanya, Jochen Müllerd

Alcoi serà seu els propers dies 12 i 13 de febrer de les jornades ‘Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani. Un debat per a la reindustrialització i la reactivació econòmica’, que organitza l’Ajuntament juntament amb l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga.

Al llarg de dos dies es reuniran a la ciutat diversos agents relacionats amb l’economia, la indústria, les infrastructures i l’ordenació territorial, per tal de tractar el futur dels territoris industrialitzats de l’arc mediterrani. Especialistes universitaris en enginyeria industrial, comunicacions o energia, empresaris i representants de diferents patronals, representants polítics de zones com el Vallés, l’Anoia, l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, responsables de diferents cambres de comerç i fins i tot representants de la Comissió Europea, debatran durant aquestes jornades al voltant del futur de la indústria dels nostres territoris, les seues necessitats i el desenvolupament de polítiques i recursos per potenciar-la.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés, juntament amb el director de l’Institut Ignasi Villalonga Pau Caparrós i el president de la Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) Pablo de Gracia, han presentat el programa d’aquestes jornades, que també inclouen la celebració a Alcoi de la 10a Nit de l’Economia de l’Euram, en què es presentaran les conclusions de l’estudi “Els eixos industrials de l’Arc Mediterrani. Les comarques del Vallès, el Bages, l’Anoia, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià i la Foia de Castalla”.

jornades industrialsToni Francés ha destacat que les jornades “són molt ambicioses de les quals poden sorgir iniciatives interessants per posar a l’agenda la reindustrialització dels nostres territoris. Portem anys parlant de les potencialitats de l’arc mediterrani, del que podem fer des de les nostres comarques per competir amb altres zones industrials de la Unió Europea, i la realitat és que al País Valencià s’ha produït un procés de desindustrialització. I aquest procés s’ha de revertir per posar l’accent en l’element competitiu bàsic que tenim: la indústria. Hem de posar en marxa una política industrial alineada amb Europa, per això tindrem al programa al cap del departament polític i econòmic de la representació de la Comissió Europea a Espanya Jochen Müller, per a intentar fer el canvi de paradigma per a que es pose l’accent en la necessitat de posar en marxa processos de reindustrialització. Ajuntaments de les nostres comarques, ajuntaments de Catalunya, cambres de comerç i entitats implicades en aquesta línia de treball compartirem informació, iniciatives i compromisos per a desenvolupar noves polítiques industrials”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *