foradia subscriutegrat

Comença l’Any Ovidi

Aquest 2015 serà un any replet d’activitats dedicades a la figura de l’artista alcoià, Ovidi Montllor, afí de commemorar els 20 anys de les seues ‘vacances’. Les primeres activitats seran les exposicions col·lectives que s’inauguren el 4 i 5 de febrer.

ovidimontllor1Amb motiu del 20é aniversari des que l’artista alcoià, Ovidi Montllor, va marxar de vacances, l’Ajuntament d’Alcoi ha programat diverses activitats entorn de la seva figura que queden previstes dins del que serà l’Any Ovidi, aquest 2015. El programa previst s’enceta aquesta mateixa setmana amb dues exposicions dedicades a Ovidi Montllor, dins el cicle estable d’arts plàstiques de la Regidoria de Cultura.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, acompanyat pel director del Centre Cultural Miquel Santamaria, va exposar en la presentació del programa, les diferents iniciatives que estàn en marxa, amb nombroses activitats durant els mesos de març i abril. Agulló, a més, va indicar que s’estan treballant algunes línies en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), arran de diversos contactes amb el regidor de Cultura de la ciutat comtal Jaume Ciurana.

Les primeres activitats seran les exposicions col·lectives que s’inauguren demà i despús-demà. La primera d’elles és de cinc joves artistes alcoians que dediquen les seues obres plàstiques a Ovidi Montllor, la qual serà inaugurada dimarts 4 de febrer a les 20 hores al propi Centre Ovidi Montllor i reuneixen treballs de Rubén Fresneda, Hèctor Prats, Neus Bou, Pau Sellés i Mauro Pastor. Pel que fa la segona, recull obres fotogràfiques al voltant de la figura del cantant alcoià de diversos autors: Mateo Gamon, José Aleixandre, José García Poveda, Manuel Molines, Paco Grau, Pep Fuster i Xavier Terol. Aquesta s’inaugura dimecres 5 de febrer a l’Àgora a les 20 hores.

cartellovidiA banda, recentment es va anunciar també la celebració del concert ‘De la llesqueta a la terreta: les cançons de Giné i d’Ovidi’, que tindrà lloc el 14 de març al Teatre Principal. Una activitat organitzada pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià. Però, abans Barcelona acollirà l’estrena del muntatge teatral de La Dependent, coproduït per l’Ajuntament d’Alcoi, ‘Homenatge a T’; serà el 10 de març, dia en què es compleixen 20 anys de la mort d’Ovidi Montllor, i finalment la sala que acollirà l’estrena que serà la que porta el propi nom de l’artista alcoià, al Mercat de les Flors.

En el marc del Barnasants, Alcoi acollirà la cloenda del festival el 14 d’abril, dia en què el Teatre Calderón serà escenari de l’estrena absoluta de l’espectacle ‘El(s) poetes de l’Ovidi’, un muntatge interpretat per Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives, i que compta amb la col·laboració de la filla del propi Ovidi Montllor, Jana Montllor. Abans es presentarà al Teatre Principal el llibre ‘Ovidi Montllor. L’obrer de la paraula’, de Jordi Tormo; i el dia 12 d’abril, el propi Teatre Calderón acollirà l’estrena de l’espectacle ‘Perquè volem’, en què la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi musicarà cançons de Montllor en format de banda simfònica.

Agulló també va avançar altres línies de treball encetades que encara no tenen data definitiva, però que al llarg de l’any aniran cristal·litzant com l’elaboració d’una exposició didàctica adreçada a centres d’ensenyament, la celebració d’un ‘Sopar Ovidi’ amb un menú especial confeccionat per a l’ocasió, l’organització de rutes urbanes guiades temàtiques, o la celebració d’unes jornades de cinema al voltant de la figura de l’actor alcoià, entre altres iniciatives.

placaovidimontllorEn paraules de Paco Agulló, “Ovidi continua sent molt estimat i reivindicat, i ja estem veient com proliferen a tot arreu les propostes en memòria seva. Recentment, sense anar més lluny, hem vist que s’han celebrat ja homenatges a Sueca o Ontinyent, i el propi Festival Barnasants ha començat la seva programació amb una presentació pública, un cartell i un primer concert dedicats a la memòria de l’artista”.


Una resposta de Comença l’Any Ovidi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *