foradia cdturisme

El conseller d’Hisenda de la Generalitat, Vicent Soler, reivindica un finançament valencià just a Alcoi

• Un finançament just que oferisca als valencians, almenys, la mitjana de quantitat econòmica que reben els habitants de la resta de comunitats • Han exigit al Govern espanyol que complisca la seua promesa de proposar un nou model de finançament que pose fi a la discriminació que pateix el poble valencià


Un finançament just que oferisca als valencians, almenys, la mitjana de quantitat econòmica que reben els habitants de la resta de comunitats. Aquesta ha sigut la reivindicació que el conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat, Vicent Soler, ha realitzat al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, junt amb l’alcalde de la població, Toni Francés.

Ambdós han exigit al Govern espanyol que complisca la seua promesa de proposar un nou model de finançament autonòmic que pose fi a la discriminació que històricament pateix el poble valencià, la d’un infrafinançament que erosiona els nostres serveis socials, la nostra educació, la nostra sanitat, i la nostra cultura, a més de fer impossible qualsevol política de recuperació i d’impuls econòmic.

El conseller Soler ha informat de la situació actual referida a l’exigència valenciana, que cada dia que passa compta amb més i més suport social. En el mes de novembre es va realitzar la mateixa reivindicació per part del diputat al Congrés Joan Baldoví i la seua formació, Compromís.

L’acte ha sigut organitzat per Acció Cultural País Valencià, qui treballa per implicar la societat valenciana en la conscienciació del greu problema que ens causa l’actual Govern espanyol i de la necessitat d’unir veus i esforços, per damunt de diferències puntuals, per a fer sentir la veu del poble valencià.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *