foradia cdturisme

L’Ajuntament defén el projecte de la Rosaleda

El projecte compleix la normativa i és el més econòmic per als alcoians. Els tècnics municipals afirmen que el projecte de La Rosaleda compleix totes les normatives.

rosaleda

La Rosaleda abans./

Una comissió formada per un total de 6 tècnics municipals, entre els quals es troba el tècnic de Medi Ambient, han donat el vist-i-plau al projecte de la Rosaleda adaptat a l’auto de gener del TSJ, indicant que compleix totes les normatives incloent la d’accessibilitat.

La regidora de Règim Jurídic de l’Ajuntament d’Alcoi Lorena Zamorano ha explicat que “sempre valorarem per damunt de tot l’opinió dels tècnics de l’Ajuntament per damunt de la de tècnics externs; ho criticàvem quan ho feia el PP i no anem a fer ara el mateix amb els de La Carrasca. La nostra intenció sempre ha estat dur avant l’informe que supose un menor cost i que complisca la normativa, i aquest ho és”.

El projecte que aproven els tècnics és el més econòmic per als alcoians ja que el seu valor és de 470.000 euros, però cal tenir en compte que 270.000 els pagarà Enrique Ortiz e Hijos com a sanció per no haver respectat la normativa, per tant el cost es reduirà a la meitat. “Hem de diferenciar el que és l’obra de la concessió: per una banda l’empresa no ho va fer bé en quant a l’obra, i per això està obligada a pagar la quantitat més alta possible. Però per altra està la concessió, i en cas de perdre una planta amb totes les corresponents places d’aparcament, seriem els alcoians els qui hauríem de pagar-los la indemnització corresponent”, explica Zamorano. “A més cal especificar que a banda de la indemnització milionària, el cost del projecte que defensa La Carrasca, seria molt major: 2.000.000 d’euros que els pagaríem tots els alcoians”.

RESPONSABILITAT PATRIMONIAL

Lorena Zamorano./

Lorena Zamorano./

Des de el Govern local la intenció es demanar responsabilitats a nivell polític als anteriors regidors, però açò només es podrà fer si es duu avant aquest projecte avalat pels tècnics municipals. “No és pot demanar responsabilitat patrimonial amb un projecte que no està avalat pels tècnics de l’Ajuntament i que Intervenció no aprovaria en ser molt més car per a l’Ajuntament i per tant per als alcoians”, ha informat Zamorano, qui recalca que “no podem fer el que tant hem criticat; per a nosaltres sempre està per damunt l’opinió dels tècnics municipals que la dels tècnics externs”. Per a poder demanar la responsabilitat Patrimonial l’obra ha d’estar executada, “per això esperem que prompte estiga tot aprovat”, ha conclòs la regidora de Règim Jurídic.

Font: Ajuntament Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *