lasarga ajualcoitel

Amira ens parla a El poble és Savi

Aquest matí assolellat de diumenge, gravadora en mà, bolígraf i llibreta, eixim al carrer amb la intenció de preguntar a la gent d’Alcoi. Amira “La gent creu que vivim en una democràcia, però no és així. No tenim formes de participació ciutadana”

Ja ho va dir Aristòteles, els humans som animals polítics. Vivim en la polis dins de la comunitat. Les accions que realitzem afecten directa o indirectament als nostres conciutadans i a la nostra ciutat: les nostres accions creen món.

Nosaltres caminem gravadora en mà, bolígraf i libreta. No obstant açò,  actualment, la desafecció política és un fenomen social enorme. La ciutadania se sent, i no sense raó, cada dia més allunyada de la majoria dels representants polítics i de les decisions que aquests prenen en el nostre nom. Ja ho va cantar el moviment del 15 de maig en 2011, que no ens representen!

Hi ha teories que defensen que aquesta desafecció política està en gran manera motivada, a més de per la no representació, per un sistema polític que no ofereix possibilitats de participació a la ciutadania. I és que, a ulls del nostre raquític sistema democràtic, no som més que consumidors amb dret a intervenir en la política una vegada cada quatre anys.

Potser, si s’obriren vies de participació ciutadana, vies per les quals els veïns tinguérem la possibilitat de decidir la nostra forma de vida i de construir la nostra ciutat, tal desafecció es transformaria en il·lusió?

Aquest agradable matí de diumenge d’hivern comencem conversant sobre totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi, els quals, amb molt gust, ens van expressar les seues opinions

amira el poble es savi

Amira./

Amira està estudiant comerç exterior,com el panorama comercial nacional deixa tant que desitjar, si vols tenir eixida has d’estudiar el comerç internacional”.

Amira té clar que els governants actuals no estan representant a la ciutadania com correspon: “Es dediquen a robar; i per a mantenir-nos distrets ens posen futbol, que és l’opi del poble, i telebasura. Per a solucionar el problema, segons Amira, “fa falta un canvi en la constitució que garantisca per llei la defensa de la ciutadania”.

La gent creu que vivim en una democràcia, però no és així. No tenim formes de participació ciutadana”. A més, Amira opina que els pocs mecanismes de participació ciutadana que tenim ens els volen llevar, un exemple d’açò és la Llei Mordassa, que el seu objectiu no és un altre que el de penalitzar als ciutadans que es manifesten pels drets socials.

Segons Amira, la participació ciutadana és important, que es promoguen, per exemple, consultes a la ciutadania i referèndums a l’hora de prendre decisions que ens afecten a tots. No obstant açò, resulta complicat que la gent s’implique. “Fa falta que la gent es consciencie i que açò explote per algun costat. I jo crec que explotarà”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *