foradia elgrat

III Edició del Cicle d’Excursions

L’oferta cultural d’Alcoi consolida el cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”. El 22 de febrer s’enceta la tercera edició del cicle amb una visita al castell de Barxell.

10excursionsPer tercer any consecutiu, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi convoca el cicle “10 excursions voltant Alcoi i el seu patrimoni històric i arqueològic”, que organitzen el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i el Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó.

La iniciativa pretén aproximar a la societat al coneixement dels jaciments arqueològics i el llocs històrics més emblemàtics d’Alcoi, a través de 10 excursions guiades per historiadors del CAEHA i experts en aquests temes. Les excursions es realitzaran una cada mes des de febrer fins noviembre.

Enguany s’incorporen noves excursions que visitaran diferents llocs de rellevància patrimonial i històrica, com la ‘Colònia Agrícola dels Plans’, la ‘Ruta Arqueològica de la Canal’ i les rutes urbanes que mostraran el patrimoni industrial urbà, els altres cementeris, els escuts heràldics i les ceràmiques devocionals, etc. Però també, en aquesta oferta es mantenen determinades visites a llocs destacats com el poblat ibèric de la Serreta i les excavacions del Salt.

El 22 de febrer s’enceta la tercera edició del cicle, cita en què es podrà visitar el castell de Barxell, actualment en obres de restauració. L’eixida és a les 830 hores des del Camp del Collao i no cal fer reserva.

El regidor de Cultura, Paco Agulló, destaca que “gràcies a l’equip del Museu Arqueològic i al CAEHA tenim una bona oportunitat d’aproximar-nos al gran patrimoni que tenim, i de divulgar el coneixement sobre uns elements que cal preservar i posar en valor. Les dues primeres experiències d’aquest cicle són tot un èxit, amb centenars d’alcoians i visitants que han pogut aproximar-se al nostre patrimoni cultural i històric de la mà d’especialistes”.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *