foradia barnasants

Alumnes del projecte educatiu My Town visiten Alcoi

Dels 9 al 13 de febrer una quarentena d’alumnes de diferents comunitats autònomes han visitat Alcoi en el marc de les activitats del projecte educatiu My Town. Patrimonio y turismo sostenible finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Una quarentena d’alumnes de Sevilla, Murcia, Barcelona i Cuenca visiten Alcoi per iniciar un projecte educatiu sobre patrimoni local

Estudiants 1Durant la seua estada a la nostra ciutat el grup visitant del projecte educatiu My Town ha conegut els principals punts d’interés patrimonial alcoià i ha estat rebut a l’Ajuntament pel regidor d’educació, Manolo Gomicia.

Els centres que participen en el projecte educatiu My Town són l’IES Alexandre de Riquer de Calaf (Barcelona), l’IES Bartolomé Pérez de Lorca (Murcia), l’ IES Blas Infante de El Viso del Alcor (Sevilla), l’IES Diego Torrente de San Clemente (Cuenca) i l’IES Andreu Sempere d’Alcoi que actua com a centre coordinador de l’agrupació escolar.

Durant el mes de març els centres implicats en el projecte visitaran San Clemente i en el mes d’abril Lorca. Més tard, al mes d’octubre les activitats es realitzaran a Calaf i finalment les visites previstes es tancaran el mes de novembre a Sevilla.

El projecte “El projecte educatiu My Town. Patrimonio y turismo sostenible” està finançat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i produirà una sèrie de recursos audiovisuals plurilingües (anglés, castellà, català, àrab, etc) per a enriquir les visites turístiques, educatives i culturals que es facen als punts d’interés patrimonial més emblemàtics de les diferents ciutats. A través de la realitat augmentada i un sistema de codis QR, els visitants podran accedir a informació i imatges per a completar les seues visites utilitzant diferents dispositius com ara mòbil i tablets.

Amb el projecte es pretén millorar la competència lingüística en diferents llengües de l’alumnat participant així coma conseguir que nodrisca de la riquesa cultural i artística del seu entorn i aprenga a valorar-lo i respectar-lo al mateix temps que es desenrotlla la competència digital a través de l’edició de vídeo i fotografia, la realitat augmentada i la geolocalització.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *