foradia subscriutegrat

Manu Pineda a l’UNESCO va parlar del conflicte a Palestina

Xarrada de sensibilització sobre el conflicte Israel Palestina • L’acte va ser presidit per Manu Pineda, Escut Humà en Gaza, qui ens va explicar la situació del conflicte entre Israel i Palestina • Una comunitat internacional que permet que països democràtics de la UE, EE.UU o Arabia Saudí li venguen armament a Israel

unadikum manu pineda alcoi

Ahir dijous a la vesprada, unes 60 persones vam assistir a la xarrada sobre cooperació internacional organitzada per Guanyem Alcoi en l’UNESCO. L’acte va ser presidit per Manu Pineda, Escut Humà en Gaza, qui ens va explicar la situació del conflicte entre Israel i Palestina.

Segons va relatar Manu, els palestins estan vivint una política d’apartheid i neteja ètnica per part de l’Estat d’Israel, el qual està ocupant a mesura que passen els anys més i més territori palestí. Els palestins estan patint bombardejos diaris, segrestos massius i linxaments, un estat de terror permanent (els relats experimentats per l’ajudant humanitari així el demostren).

Tot davant els ulls grossos d’una comunitat internacional que permet que països democràtics de la UE, EE.UU o Arabia Saudí li venguen armament a Israel per a continuar el genocidi.

Davant aquesta realitat, UNADIKUM, l’associació encarregada de la cooperació internacional en la qual treballa l’Escut Humà, considera que la resistència armada per part dels palestins no és esperançadora, però sí legítima.

Per ajudar a les víctimes del conflicte, UNADIKUM, està portant a terme, a més d’ajuda humanitària, una campanya de sensibilització comunicativa sobre el conflicte, així com, en companyia del Moviment BDS, promovent un boicot contra els productes d’Israel.

Per a concloure la ponència, Manu Pineda va referir-se a l’ona d’islamofòbia que està creixent a nivell europeu des de fa anys. La qual s’ha vist incrementada amb els atemptats de París per part dels fonamentalistes islams. En este sentit, tenint clar que els terroristes no són els musulmans ni els àrabs sinó grups organitzats de fanàtics, fa una crida a la gent de bé per a lluitar contra el racisme, la xenofòbia i el feixisme.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *