foradia aproop

Campanya de cinema en valencià per a escolars

Al voltant de 850 alumnes de sis centres de Primaria acudiran al Centre Cultural a presenciar les pel·lícules fins al 20 d’abril.

cinemavalenciaLa campanya escolar de Cinema en Valencià 2015 es va iniciar el passat dilluns 23 de març. Enguany està adreçada només als alumnes de Primària de la nostra ciutat, procedents dels centres Sagrada Família, Carmelites, El Romeral, Horta Major, Salesians Joan XXIII i Arnauda. Així, més de 850 xiquets i xiquetes acudiran a alguna de les projeccions que tindran lloc al Centre Cultural fins al 20 d’abril en diferents dates.

Les pel·lícules que la Regidoria de Política Lingüística ha proposat per aquesta edició als alumnes d’Alcoi són ‘Operació cacauet’, ‘L’abella Maia’, ‘Veïns invasors’, ‘Les cròniques de Spiderwick’ i ‘Tom Sawyer’. El calendari de sessions es distribueix en projeccions matinals els dies 23, 24, 30 i 31 de març, i 14, 15 i 20 d’abril.

L’activitat es realitza en col·laboració amb la Federació Escola Valenciana i la Coordinadora del Alcoià i Comptat pel valencià i, tal com explica el regidor de Política Lingüística, Paco Agulló, “representa una oportunitat especialment interessant per a que els nostres escolars puguen familiaritzar-se en l’ús de la nostra llengua a un mitjà audiovisual, ara que el govern de la Generalitat ha aniquilat els mitjans de comunicació en la llengua pròpia dels valencians, que fa que per a molts xiquets i xiquetes la nostra llengua ara per ara no tinga ús públic a l’audiovisual. Per això, creiem que és molt interessant i convenient promoure la projecció de pel·lícules ben atractives per als escolars, que estiguen doblades al valencià”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *