foradia subscriutegrat

Somriures

• Pau és un jove que va nàixer amb paràlisi cerebral • Sols un tricicle adaptat el motiva per fer alguns moviments • Una empresa d'Ibi va portar la màgia a Pau els nadals passats

somriures

Somriu. Somriu per comunicar-se amb el seu entorn, això és tot el que Pau pot fer per establir contacte amb un altre humà. Pau és un jove que va nàixer amb paràlisi cerebral. Necessita ajuda per a realitzar qualsevol de les tasques diàries que a la seua edat hauria de poder fer. S’alimenta mitjançat una sonda gàstrica i es mou gràcies a una cadira de rodes però amb moviments molt limitats. Sa mare conta a una carta un fet que mereix ser digne d’este espai en estes pàgines.

Pau va tindre ocasió de provar al seu centre d’educació especial un tricicle adaptat que va fer màgia. L’alegria que el va envair va ser tal que ell mateix va ser capaç d’accionar aquella joguina sense ajuda de ningú. Davant aquell descobriment la família va escriure una carta als Reis Mags amb l’esperança de que algú els ajudara a aconseguir un artefacte car, com tots els que vénen d’una ortopèdia. El que no s’esperaven és que els Reis Mags estigueren a Ibi, a una empresa familiar anomenada Plàsticos Índen. L’empresa, que acostuma a ajudar als altres amb projectes solidaris, es va posar en contacte en l’escola on es varen informar sobre com aconseguir l’aparell.

El dia que el timbre va sonar, Pau va esclatar d’alegria, ni tan sols va poder dormir aquella nit. Actes com estos em fan creure encara en la humanitat. Malgrat les situacions que vivim i la creença ferma que tinc en què visc moltes vegades en una societat minvada de valors, este tipus d’accions em fan creure que encara queda una mica d’esperança en persones que volen de forma altruista ajudar a construir un món millor per a la resta, sense adonar-se’n que fent-ho s’ajuden també a ells mateixos.

Jo crec que és possible construir una societat més digna i més cooperativa si tots apostem per fer accions com les que ha fet possible que Pau moga alguna cosa més que la seua boca per dibuixar un somriure també amb el moviment de les seues cames.

Font: Mireia Pascual./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *