Foradia parentesisajudalcoi

Jorge Pérez “falta una gestió que estimule”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà amb les mini-entrevistes • Jorge Pérez, Unión Progreso y Democracia Portaveu comarcal

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, que aquest any va a viure una intensa reestructuració.

jorge upyd

Jorge Pérez, Unión Progreso y Democracia, Portaveu comarcal./

El partit polític UPyD fa pocs dies ha definit a David Sabido en eleccions primaries el candidat per als comicis electorals municipals,  que es celebraran en maig d’aquest any. El partit té les seues línies polítiques establides. Jorge Pérez, l’actual portaveu d’UPYD comarcal de la Foia i el Comptat, ens comenta.

Bon dia Jorge. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011-2015 d’Alcoi.
– Entre els punts positius, destaque les concessions que s’han fet amb les associacions, encara que algunes hagen sigut partidistes. I entre els punts negatius, vull destacar que els partits no han sigut capaços de legislar per a la població d’Alcoi. La població d’Alcoi està pagant un ajuntament al complet i en realitat són tan sol 9 els regidors que estan actius.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?
– Alcoi ho té tot de potencial. És una ciutat industrial amb una mentalitat industrial també molt important. En comerç, ho té tot menys port, i a més ho té a prop. L’únic que li falta és una gestió que estimule el seu potencial.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.
– Primera, reindustrialitzar la ciutat d’Alcoi. I segona, un pla general que satisfaça els interessos de tot Alcoi. Pareix que a l’Ajuntament d’Alcoi a soles es preocupe de gestionar el cobrament d’impostos i no la ciutat. Tenim problemes de seguretat, per exemple, i no li donen importància. Els plens parlen de política nacional i no d’Alcoi, que és el que interessa als ciutadans.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?
– Ciutadans. PP i PSOE, ja que tenen la seua quota més o menys fixa. Compromís, encara que amb una baixada important. UPyD, per suposat. IU, encara que també està perdent molt. I també Guanyem, per què no?

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?
– Treballar, amb tots. Sense tindre en compte les sigles. Si la proposta és bona, avant; i si no, no es pot. Nosaltres pensem que no és qüestió d’esquerra ni de dreta, sinó de programa i proposta.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *