foradia cdturisme

L’exposició de Curie obri els actes del 85é aniversari del Pare Vitòria

El primer acte del 85 aniversari a l’IES Pare Vitòria, va ser aquest dimarts 10 de febrer durant la presentació de l’exposició Madame Curie. L'exposició estarà a disposició del públic durant tot el mes de febrer. A més, la setmana cultural del centre serà els dies 4, 5 i 6 de març.

exposició-curieEl 85é aniversari a L’IES Pare Vitòria i la celebració dels 50 anys del seu edifici vell, va començar aquest dimarts 10 de febrer al hall del mateix centre, el primer acte de les activitats previstes per aquest any tan especial va congregar a molts professors, alumnes i antics alumnes, així com estudiants de química.

Va presentar l’acte el director del centre Toni González Picornell parlant de l’exposició de Curie “és homenatjar la trajectòria destacada d’aquesta dona excepcional”, a més de destacar de l’IES Pare Vitòria que és un centre que aposta per la investigació.

Després el Sr. Brauli, director de l’Institut d’Estudis Catalans a la Universitat d’Alacant va explicar el recorregut d’aquesta exposició bilingüe. A continuació, es va presentar la ponència de l’exposició Sr. Rafa García, professor de física i química de la Universitat d’Alacant, qui va assenyalar de Curie que “és una científica a l’altura dels millors i de l’elit” i destacava “va ser la primera dona a obtenir un doctorat en Física a França, va esdevenir catedràtica de la Universitat de La Sorbona de París, i és l’única dona que ha obtingut dos premis Nobel i que ha estat enterrada al Panteó de París per mèrits propis”.

En el transcurs del primer acte del 85é aniversari a L’IES Pare Vitòria també inauguraren al Centre una magnífica exposició de papallones del Professor Josep Durà.

Recordem tant que la setmana cultural del centre serà els dies 4, 5 i 6 de març, on tindrà lloc multitud d’actes i activitats per als alumnes, entre les que s’espera la visita de l’actor Xavi Castillo.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *