foradia subscriutegrat

‘Un país de llibre’ estrena tercera temporada amb Xavi Castillo

La producció de Barret Films i Pot de Plom estrena una nova edició, que tindrà a Xavi Castillo de conductor i les rondalles valencianes com a protagonistes. En aquesta nova temporada alumnes de 4 i 5é del CEIP EL Romeral d'Alcoi participen en un dels capítols.

pais-rondallesL’espai televisiu que pretén acostar als espectadors els llibres valencians i en valencià, ‘Un País de Rondalles’, estrena el dimecres 18 de febrer la seva tercera temporada a través de la web www.unpaisdellibre.com. Aquesta edició presenta moltes novetats i, sobretot, un nou concepte de programa al voltant del món de les rondalles valencianes. Concretament, cal destacar que alumnes de 4 i 5é del CEIP El Romeral d’Alcoi participen en un dels capítols.

El projecte és una producció de Barret Films i Pot de Plom i compta amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Escola Valenciana.

Segons ha explicat l’actor Xavi Castillo, conductor d’aquesta nova temporada, “amb aquesta versió d’Un País de Llibre apostem per la recuperació i difusió de la tradició oral valenciana. Es tracta d’una proposta didàctica, lúdica, participativa, entretinguda i orientada al foment de la lectura en valencià”.

Una de les novetats del programa és una secció sobre Enric Soler i Godes, on podrem aprendre sobre la vida i obra d’aquest pedagog i on els xiquets faran uns curtmetratges en “stopmotion” adaptant contes escrits als facsímils de Sembra l’any 1936. Una secció que serà possible gràcies al patrocini i col·laboració de la Fundació Càtedra Enric Soler i Godes.

Entre els objectius d’aquesta nova temporada també hi destaca la voluntat de potenciar l’alfabetització i didàctica audiovisual. Per aquesta raó, en el programa tindran cabuda tots els membres de la comunitat educativa, des de l’alumnat més menut, fins als professors i mares i pares. Amb un plató de televisió itinerant, l’equip d’’Un País de Llibre’ viatjarà per les comarques valencianes a la recerca de la nostra tradició oral. Comptaran amb uns presentadors de luxe, els propis xiquets i xiquetes, i la presència d’un conductor de luxe amb l’actor Xavi Castillo. Junts, entrevistaran una persona especialitzada en la tradició oral, que els explicarà una rondalla de la comarca, els seus orígens i altres curiositats sobre les tradicions. D’altra banda, diferents reportatges i seccions promocionaran i recomanaran llibres per als més menuts.

Cada programa es tancarà amb la rondalla narrada pel propi Xavi Castillo i interpretada pels xiquets i xiquetes. Un País de Llibre, tercera temporada, és un format de 30 minuts on participen escoles de diferents ciutats del País Valencià i on es promocionaran llibres per a públic infantil en valencià, a més d’una rondalla de la comarca protagonista del capítol.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *