foradia subscriutegrat

Jornada Enric Valor i Castalla: per una casa museu

Per la creació d’una Casa Museu dedicada a Enric Valor a Castalla • Xerrades, taules redona i la presentació de Josep Daniel Climent de 'L’obra periodística d’Enric Valor', editat per l’AVL. • Dijous 26 de maig es presentarà la novel·la Un món de bojos de Francesc Gisbert a Cocentaina.

JORNADAENRICVALOREl Centre Cultural de Castalla acollirà la Jornada Enric Valor i Castalla: per una Casa Museu dedicada a Enric Valor. Serà el matí de dissabte 28 de maig, a partir de les 12. La jornada està convocada per diverses entitats culturals, a fi de demanar la creació d’una Casa Museu dedicada a Enric Valor a Castalla, un projecte que ha estat paralitzar els últims anys i que des de fa un temps s’està intentant reactivar.

La jornada començarà a les 12 del matí, amb un parell de xarrades per recordar la vigència d’Enric Valor. Josep Daniel Climent presentarà el seu treball d’investigació, L’obra periodística d’Enric Valor (1933-2000), un llibre CD editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que arreplega tots els articles publicats en premsa conservats de l’escriptor; i a les 12:30 Francesc Gisbert parlarà de les rutes literàries que giren al voltant d’Enric Valor, a Castalla, Penàguila, Alacant i Agullent.  Així mateix el dissabte 26 de maig a la biblioteca de Cocentaina es presentará l’última novel·la del mateix Francesc Gisbert,  ‘Un món de bojos’ a la biblioteca de Cocentaina, a càrrec de la periodista Esther Vizcarra.

A les 13 h, hi haurà una taula redona, amb el títol “La futura Casa Museu Enric Valor”. Intervindran representants de les tres cases museu del País Valencià: Francesc Pérez Moragon, de la Casa Joan Fuster de Sueca; Vicent Pitarch, de la Fundació Carles Salvador de Benassal; José Payá, de la Casa Azorín de Monòver. Estaran moderats per Joan Borja, de la Universitat d’Alacant.

Les entitats col·laboradores són el Centre Cultural Castellut, la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat, El Tempir d’Elx, l’Associació Cultural El Teix d’Ibi, Escola Valenciana, l’ajuntament de Castalla, la Universitat d’Alacant (Departament de Filologia Catalana) i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *