Foradia parentesisajudalcoi

Asencio “Primer que res, no mentir a la gent”

El poble és savi: el bé comú • Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

La sociologia ens ensenya que principalment hi ha dues formes de veure la realitat, dos grans marcs teòrics a través dels quals podem interpretar el món. Segons un d’ells, el Funcionalista Estructuralista, la societat funciona com un organisme unitari, totes les parts de la qual treballen solidàriament per a mantindre l’estabilitat i el bé comú.

Segons l’altra gran visió sociològica, la Teoria del Conflicte, la societat està conformada per diversos actors i classes socials que pugnen per satisfer els seus propis interessos, encara que això signifique el perjudici de les altres parts de la societat.

Segons la primera visió, el que és bo per a un actor social, ha de ser bo necessàriament per als altres actors socials. Des d’aquest punt de vista, que hi haja superrics seria bo per a tota la gent perquè la seua riquesa d’alguna forma redundarà en les altres capes socials.

Per contra, la Teoria del Conflicte ens diu que en la història sempre hi ha hagut actors socials amb interessos contraposats, sempre hi ha hagut opressors (els que acumulen la riquesa i el poder) i oprimits (els desposseïts de riquesa i poder).

Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

El matí de diumenge és solejat, però gèlid, possiblement estem en la setmana més freda de l’any. Molta gent està lluitant contra un constipat, o inclús contra la grip. No obstant això, hi ha molta gent pegant una miraeta als llocs del Mercat de Batoi i passejant camí a la Via Verda.

asencio el poble es savi

Asencio./

De sobte, la meua companya, Sonia, i jo, veiem a Asencio. “Estem fent unes entrevistetes, podríem fer-te unes preguntes molt breus?”. Amb un amable somriure, Asencio ens respon afirmativament.

Què creus que ha fet el govern per l’interés comú? Res, ens contesta Asencio clara i rotundament. I què ha fet malament? “Mentir a la gent. Es va presentar amb un programa electoral que ha incomplit completament”.

“Van dir que no pujarien l’IVA i l’han pujat, van dir que no farien retalls i els han fet en educació, sanitat, pensions, investigació, prestacions per desocupació. Van dir que crearien més de 3.000.000 de llocs de treball i no ha sigut així”.

Què creus que hauria de fer un govern per l’interés comú? “Primer que res, no mentir a la gent; i segonament, crear llocs de treball, que és el que la gent necessita”. Terminada la conversa, ens acomiadem amb un profund agraïment.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *