foradia subscriutegrat

Alcoi reuneix a 40 responsables de la Xarxa FP

per Manolo Gomicia

Manolo Gomicia

Manolo Gomicia./

La nostra ciutat ha acollit la 16a Assemblea Anual de Xarxa FP, que ha reunit a 40 responsables de ciutats de set països europeus. Durant dos dies s’han fet sessions per avaluar el funcionament d’aquesta organització que facilita la mobilitat internacional d’alumnes que han cursat Formació Professional, i establir les línies bàsiques del futur de la xarxa de cara als propers anys. L’assemblea, que se celebra cada any a una ciutat diferent de les integrants de la xarxa, té com a objectiu principal aprovar els pressupostos i les línies bàsiques del programa per a aquest any 2015.

L’assemblea ha reunit representants de les ciutats espanyoles de Barcelona, Madrid, Gandia, Mislata i Reus, a més d’Alcoi. Des d’Alemanya responsables de la Xarxa a Berlín, Munic i Westerburg. Des de Finlàndia representants de d’Oulu, Kokkola, Rovaniemi i Kuopio. Des de França, de Lió i Sète. D’Holanda, des de Breda i Zwolle. I també acudiran representants italians de Roma, i danesos de Viborg.

Aquest és un projecte molt important per a Alcoi, i per a la Formació Professional encara més. Cal explicar que cada vegada tenim més estudiants d’Alcoi que viatgen a altres zones d’Europa, i també cada vegada més estudiants d’altres països que fan les seues pràctiques a la nostra ciutat. Els agents implicats en el projecte responen molt positivament als programes de la Xarxa, tant els alumnes ja que representa una bona oportunitat per créixer professionalment, treballant en la seua especialitat en altres territoris i aprenent, a més d’idiomes, noves formes d’entendre la feina. I per a les empreses també és valuós incorporar un professional recentment format que aporte noves visions sobre el treball per a ells és un canvi de mentalitat, que aprecien: és una forma diferent de tindre treballadors amb una altra cultura i amb un altra manera de fer les coses.

xarxa fp alcoiPer a nosaltres és un honor i un plaer haver als responsables de la Xarxa FP de tot el continent per a que han pogut conèixer la nostra ciutat, i alhora per seguir treballant amb totes aquestes ciutats en nous projectes que beneficien el nostre teixit educatiu i també empresarial. Des que formem part de Xarxa FP hem tingut ja oportunitat d’impulsar diversos intercanvis, enviant estudiants a treballar a altres territoris, i també rebent a les nostres empreses a alumnes europeus, i la veritat és que creiem que és un programa molt positiu per totes les parts.

Aquesta assemblea ha aprofitat per complir els objectius de la Xarxa FP que treballa en un món global i facilita la mobilitat d’alumnes i professionals del món educatiu és important, perquè ajuda en moltes eines que no són fàcilment assolibles a nivell local, com l’adaptabilitat, el treball en equips formats per diferents cultures, la millora de competències de llengües, però també per donar a conèixer Alcoi, ja que hem fet un dinar al Cercle Industrial, que els que ha mostrat part del patrimoni modernista d’Alcoi, i un sopar temàtic a una filà.

Font: Manolo Gomicia, Regidor d’Empresa, Formació i Innovació./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *