foradia subscriutegrat

Vicenta Jiménez comunica el suport d’Unidos Podemos al PSOE en polítiques descentralitzadores

• El PSOE que tindrà el suport d’Unidos Podemos “si el que pretenen és desmantellar les polítiques recentralitzadores del Govern del Partit Popular” • Un dels aspectes més criticats per la senadora ha sigut la gestió que s’ha realitzat del conflicte amb Catalunya


La senadora Vicenta Jiménez ha comunicat al PSOE que tindrà el suport d’Unidos Podemos “si el que pretenen és desmantellar les polítiques recentralitzadores del Govern del Partit Popular” “i actuar amb responsabilitat i respecte a les autonomies i els ens territorials”. Així ho ha comunicat en el Senat en el marc del debat dels Pressupostos Generals de l’Estat que va aprovar el PP al Congrés i que el PSOE durà a terme.

Ho ha fet després de descriure la gestió territorial que ha realitzat el Partit Popular, basada en “recentralitzar, confrontar, asfixiar als ajuntaments i retorçar el braç a les autonomies que han intentat legislar per a seguir garantint l’estat de benestar”.

I és que les Comunitats Autònomes exerceixen un paper clau en l’articulació del sistema de Benestar, en elles es concentra la major part de les competències relacionades amb la provisió dels serveis públics fonamentals: educació, prestacions socials i sanitat.

Un dels aspectes més criticats per la senadora ha sigut la gestió que s’ha realitzat del conflicte amb Catalunya, “en lloc de donar resposta al conflicte mitjançant el diàleg i de la cerca de consensos a través de la proposta i de l’acció política, l’anterior govern va optar per judicialitzar el tema. Empitjorant amb l’enfrontament el que hauria d’haver-se resolt mitjançant diàleg i democràcia. Enquistant la situació amb i a Catalunya”.

Des del seu punt de vistaa la resta d’autonomies tampoc li ha anat especialment millor: el llistat de litigis i recursos oberts contra la regulació de les comunitats autònomes, és extens. Per exemple, els recursos d’inconstitucionalitat contra la Llei Social de l’Habitatge i contra la Llei contra la pobresa energètica de la Generalitat Valenciana”.

Per això, Jiménez ha animat al nou Govern del PSOEa impulsar la Reforma del Finançament Autonòmic i a apostar pel necessari desenvolupament no centralitzat del nostre País de Països”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *