lasarga ajualcoitel

Lolín i Maria Àngeles “als que roben milions no els fan res”

El poble és savi: el bé comú • Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

La sociologia ens ensenya que principalment hi ha dues formes de veure la realitat, dos grans marcs teòrics a través dels quals podem interpretar el món. Segons un d’ells, el Funcionalista Estructuralista, la societat funciona com un organisme unitari, totes les parts de la qual treballen solidàriament per a mantindre l’estabilitat i el bé comú.

Segons l’altra gran visió sociològica, la Teoria del Conflicte, la societat està conformada per diversos actors i classes socials que pugnen per satisfer els seus propis interessos, encara que això signifique el perjudici de les altres parts de la societat.

Segons la primera visió, el que és bo per a un actor social, ha de ser bo necessàriament per als altres actors socials. Des d’aquest punt de vista, que hi haja superrics seria bo per a tota la gent perquè la seua riquesa d’alguna forma redundarà en les altres capes socials.

Per contra, la Teoria del Conflicte ens diu que en la història sempre hi ha hagut actors socials amb interessos contraposats, sempre hi ha hagut opressors (els que acumulen la riquesa i el poder) i oprimits (els desposseïts de riquesa i poder).

Avui preguntem als nostres veïns si creuen que des del govern s’han promogut mesures que han beneficiat al bé comú i l’interés col·lectiu o si, en canvi, creuen que no ha sigut així?

Seguim aquest matí de diumenge solejat, però gèlid, possiblement estem en la setmana més freda de l’any. Molta gent està lluitant contra un constipat, o inclús contra la grip. No obstant això, hi ha molta gent pegant una miraeta als llocs del Mercat de Batoi i passejant camí a la Via Verda.

lolin i mariangeles el poble es savi

Lolin i Mari Angeles

Ens trobem amb dues alcoianes, Lolín i Maria Àngeles. Les preguntem: què ha fet bé i que ha fet malament el govern fins dia d’avui? “Fatal. Tot fatal”, contesta graciosa i ràpidament Lolín. Els joves sense treball, cada vegada més pobresa….

Mentrestant Maria Àngeles ens explica “Jo reconec que quan van arribar al govern estava tot enfangat, però és que l’ha enfangat tot encara més”. Ens comenten sobre la pujada dels medicaments, sobre les retallades en sanitat, sobre la desigualtat, sobre la impunitat de furtar… “I així va el món”.

Els que furten per a menjar els porten de seguida a la presó, i als que roben milions no els fan res”, comenta Maria Àngeles. Haurien de tornar tots els diners que ens han furtat, contesta Lolín. Parlem del cas Bàrcenas, i de tots els casos que no ens ensenyen.

Jo pense que, raona Lolín, “el que la fa l’ha de pagar”. “El problema és que després no és així”, li contesta Maria Àngeles. “Ja veus, ens han pujat un euro als pensionistes, però eixe euro a mi no em fa res”. Però ara poden dir que han pujat les pensions, li contestem, “ara ho has dit fill meu, ara ho has dit”.


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *