foradia cdturisme

Àlex Agulló: “El conflicte Espanya-Catalunya és un problema secular”

El professor és un dels entrevistats de 'El poble és...en procés', i savi, del darrer número de EL GRAT

El conflicte Espanya-Catalunya és un problema secular“, defensa el docent Àlex Agulló. L’entrevistem en la secció ‘El poble és savi’.

La frase que millor ho resumeix la va pronunciar el general Espartero l’any 1842: ‘por el bien de España, hay que bombardear Barcelona una vez cada 50 años’“. El professor es planteja la següent qüestió: “¿Com és possible que en un moment històric amb quotes d’autogovern molt potents, el conflicte (‘el procés’) s’haja acarnissat d’aquesta manera?” La resposta, segueix, és molt simple: la dependència de Madrid fa que les competències d’autogovern a Catalunya es decideixen a 630 km, explica.

A Madrid han reviscolat les propostes per centralitzar competències polítiques; les econòmiques/socials fa anys que, especialment la dreta, les està condicionant (avantatges fiscals, reclam a multinacionals, AVE radial, AENA…)“. La sentència forma part del ‘bombardeig‘ actual, detalla, de Barcelona/Catalunya.

Ajustada a l’animadversió que prèviament s’ha generat entre la població no catalana, va en consonància amb els criteris majoritaris/miopes d’una visió partidista. Mentrestant la irreversible desafecció de milions de persones es perpetua, especialment per Catalunya“.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *