foradia cdturisme

Podem Alcoi avala els candidats a les eleccions autonòmiques

Podem Alcoi va celebrar una assemblea extraordinària amb l’objectiu d’avalar als candidats que es presentaran a les primàries autonòmiques de Podem de la Comunitat Valenciana • Els candidats avalats van ser finalment tres, Maria Vicenta Jiménez, Alfredo Llopis i David Roman

podem alcoiEl dimarts, per la vesprada, Podem Alcoi va celebrar una assemblea extraordinària amb l’objectiu d’avalar als candidats que es presentaran a les primàries autonòmiques de Podem de la Comunitat Valenciana.

Els candidats avalats van ser finalment tres, Maria Vicenta Jiménez, Alfredo Llopis i David Roman. Cal recordar que l’aval del Cercle Podem es dóna per defecte a totes les persones que han participat en ell, sempre i quan hagen respectat el codi ètic bàsic de Podem. Seguidament es va recordar el calendari del procés electoral, en el qual tot interessat pot participar de forma passiva (presentant-se com a candidat, fins al dia 8 de març) o de forma activa (votant als candidats que vulga, del 25 al 29 de març). Els resultats de les votacions estaran complets el 31 de març.

A continuació, es va informar sobre la recent campanya de Podem “és ara i amb nosaltres”, segons la qual es tracta que Podem reivindique la labor de les dones, poc valorada, en la nostra societat. I lluite perquè aquesta labor siga remunerada. D’aquesta forma, es fomentaria la integració de la dona en el món laboral, s’impulsaria l’estat de benestar i s’augmentaria la qualitat de vida de la població.

Aquesta proposta, estudiada per experts econòmics, com ara Juan Torres i Vicenç Navarro, suposaria entre altres mesures la creació de més de tres mil·lions de llocs de treball a través de la potenciació, principalment, dels drets i serveis vinculats a les cures familiars: creació d’escoles infantils públiques, atenció pública a les persones dependents, etc. La proposta s’aplicaria en bona part estudiant l’exemple dels països europeus nòrdics.

podeemos calendario autonomicasPer a finalitzar, el Secretari General, Alfredo Albero, va informar sobre el criteri que es va consensuar en la reunió de secretaris generals provincials respecte al suport de Podem a les diferents candidatures obertes ciutadanes municipals.

Es va remarcar que Podem Alcoi no es presenta a les eleccions municipals, no obstant això, es considera positiu donar suport a les candidatures que estiguen aplicant els mètodes de la nova política; i tot apunta que així és en el cas de Guanyem Alcoi.

Per a donar aquest suport, o no, es promourà una votació oberta a l’Assemblea Podem Alcoi, que consta de tot el cens d’alcoians inscrits a Podem Alcoi (al voltant de 850). És a dir, serà la població alcoiana la que finalment decidisca si Podem Alcoi recolza Guanyem Alcoi o no (en este sentit, el Secretari General va dir que esperava que el resultat fóra a favor). Es va dir, a més, que Podem Alcoi ja ha sol·licitat l’aplicació telemàtica, Agoravoting, per a fer aquesta consulta ciutadana, però que segurament fins finals de març no estaria disponible.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *