foradia subscriutegrat

Estefania Blanes “Una alternativa com representa Guanyem Alcoi”

Volem conèixer el pensament de les principals forces polítiques d’Alcoi. Com valoren el que s’ha fet a Alcoi els últims anys; com interpreten les necessitats i possibilitats d’Alcoi; què mesures d’urgència aplicarien; i com creuen que serà la pròxima legislatura. Anem allà • Estefania Blanes, regidora de l’Ajuntament d’Alcoi, és l’actual portaveu d’EU-L’ENTESA

Vivim un moment històric. Els efectes de la prolongada crisi financera han canviat la forma dels ciutadans de viure la política. Aquest canvi ha tingut manifestacions de molts tipus: desafecció, conscienciació, implicació… però sobretot, voluntat, necessitat i sentiment ciutadà de veure una política feta des de l’ètica, la transparència i la vocació de representació dels interessos dels alcoians i de la seua ciutat.

Aquest fet està obligant a repensar la forma de fer política per part dels partits i dels ciutadans. I d’alguna forma està convulsionant l’escenari polític general, el qual, tot apunta, aquest any va a viure una intensa reestructuració.

Estefania Blanes

Estefania Blanes./

Estefania Blanes, regidora de l’Ajuntament d’Alcoi, és l’actual portaveu d’EU-L’ENTESA.

Bon dia, Estefania. Fes-nos una valoració general de la legislatura 2011-2015 d’Alcoi.

Ha estat una legislatura molt entrebancada. EU, sent el grup més minoritari de la corporació, ha estat el que més ha aportat per l’estabilitat en la gestió de  govern. Amb totes les dificultats d’un govern en minoria, s’ ha tingut que fer front a totes les nefastes polítiques del PP que havien dut a la ciutat a una situació insostenible que a hores d’ara encara estem pagant. No s’ha pogut fer tot el que cal fer ni de lluny, però EU ha fet tot el que estava a la seua mà.

Podries fer-nos un diagnòstic de la problemàtica i les possibilitats d’Alcoi?

Primer, trobar l’eixida a la crisi que tant brutalment ens a colpejat. És evident que la ciutat industrial que ens ha identificat des de sempre ha de reinventar-se. I ho ha de fer tenint clar que el nostre ADN és el treball, el bon fer i la qualitat humana de la nostra gent. L’atur ací està per damunt de la mitja del País i tots els esforços s’han de destinar a trobar ocupació digna. A partir d’ací, les possibilitats són moltes. Tenim empenta, capacitat i una societat participativa i organitzada en moltes entitats de tot tipus. Falta que tots anem a una. Falta un director d’orquestra, un govern amb capacitat, que sàpiga dur la batuta i harmonitzar tots els instruments que tenim.

Assenyala algunes mesures d’urgència a aplicar a Alcoi.

La primera: posar a tota la ciutat a treballar pel be comú i com a capdavanter un Ajuntament disposat a posar tots els seus mitjans humans i econòmics. En segon lloc, qualsevol actuació pública ha de tenir com a objectiu el foment de l’ocupació. Cal invertir per recuperar el Centre Històric, necessitat vital que ha de generar activitat econòmica. Iinvertir en polítiques d’atenció a la dependència, obligació ètica i humana que pot consolidar milers de llocs de treball. Invertir en polítiques de conservació i protecció del nostre meravellós entorn natural, font de riquesa present i futur. Potenciar la riquesa artística del nostre poble per dotar-nos d’una denominació d’origen.

Quines forces polítiques creus que compondran l’Ajuntament de la pròxima legislatura?

Sembla que assistirem a una caiguda del vot als partits majoritaris (PP i PSOE). I per una altra banda, sembla que augmentarà el vot a les forces que fins ara han estat minoritàries. En qualsevol cas, el que sembla evident és que la realitat està canviant, i jo entenc que això és positiu i ens obliga a tots a un nou escenari que ens dona l’oportunitat de fer les coses de manera diferent. Jo espere que l’aparició d’una alternativa com al que representa Guanyem Alcoi tinga el suport popular majoritari.

Amb quines forces polítiques voldríeu treballar en la pròxima legislatura?

Seria desitjable un gran consens que posara les necessitats bàsiques de les persones per damunt de qualsevol altra qüestió. Està clar que aquest concepte és incompatible amb les pràctiques executades pels governs del PP, així que amb aquest partit és incompatible executar polítiques en benefici de la majoria social. L’acord amb la resta ha de ser determinat pel programa polític. La pregunta doncs, no és amb qui sinò per a què.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *