foradia cdturisme

Escandalós vessament de “xapapote” al barranc del Portixol

El que és vertaderament preocupant i escandalós, és que l’empresa no haja iniciat els treballs de neteja quatre dies després de l’accident i amb caràcter urgent, donada la gravetat dels fets

El dissabte passat 7 de març es va produir un vessament al barranc del Portixol d’Ontinyent d’un derivat del petroli utilitzat per a l’asfaltat de vials, procedent de la cantera de Guerola. Segons hem pogut constatar, el producte, de caràcter viscós i d’olor a quitrà, va impregnar la llera del barranc en centenars de metres, degradant tot el que va trobar al seu pas.

L’incident ha deixat en evidència la falta de seguretat per part de l’empresa amb la utilització i emmagatzemament d’aquest material per a la fabricació de l’aglomerat asfàltic. Però, el que és vertaderament preocupant i escandalós, és que l’empresa no haja iniciat els treballs de neteja quatre dies després de l’accident i amb caràcter urgent, donada la gravetat dels fets.

Aquest vessament suposa un deteriorament ambiental d’efectes desconeguts. La neteja del “xapapote” es fa necessària i urgent, en especial l’absorció dels tolls líquids que no han solidificat i es troben filtrant al terreny. A més pel risc que comporta doncs si es produïren pluges les restes de material s’escamparien en una longitud del barranc molt major que l’afectada inicialment.

Des de la CEVA volen fer públics aquests fets i reclamem que es realitze ja la neteja del barranc del Portixol.

Font: Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida - CEVA./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *