foradia subscriutegrat

Alcoi, Ciutat Slow

per Verònica Gisbert i Gràcia

veronica gisbert

Verònica Gisbert./

El terme “slow” ha estat introduït dins de l’àmbit polític pel corrent del decreixement. Aquesta proposta política ens convida a pensar i a actuar més enllà de la qüestió econòmica. Amb aquest tipus de política es tomben molts dels mites capitalistes com ara: el creixement o la productivitat, ja que el focus d’aquesta està en el benestar i el bon viure de les vides que cohabiten en un territori. Les ciutats slow, són aquelles on la gent s’organitza per a viure una vida més plaent i respectuosa amb el seu entorn veïnal i natural. Açò, sense cap dubte, és un canvi molt important en la societat on es decideix dur endavant i al mateix temps és un desafiament al sistema imperant i opressor.

Aquest decàleg, com sempre, són unes propostes que més endavant seran portades per a la seva anàlisi, debat i posterior votació a les assemblees de Guanyem Alcoi.

  1. Afavorir la implantació de joves agricultors(e)s en terrenys municipals pel seu cultiu ecològic.
  2. Proposar menjars ecològics de proximitat als menjadors als edificis públics municipals (escoles municipals, centres de majors o persones amb deficiències psíquiques o físiques…)
  3. Afavorir el comerç de proximitat enfront del de gran distribució.
  4. Rehabilitació del centre històric davant de l’expansió de la ciutat cap a la perifèria.
  5. Recuperació dels serveis públics privatitzats (aigua, transport…) arribant fins i tot a l’estudi de la seva gratuïtat.
  6. Afavorir els desplaçaments en transport comunitari i públic, amb l’objectiu de limitar la presència dels cotxes al centre urbà.
  7. Estudiar mesures d’estalvi energètic amb vista a la reducció de la petjada ecològica de la ciutat.
  8. Crear espais col·laboratius alternatius per tal fomentar l’intercanvi entre la població (bancs de temps, moneda social, etc).
  9. Limitar dràsticament la publicitat en l’espai públic.
  10. Fomentar la disminució de l’horari laboral del funcionariat de l’ajuntament a 35 hores/setmanals.
Font: Verònica Gisbert i Gràcia, Candidata a cap de llista per Guanyem Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *