lasarga ajualcoitel

La improvisació del govern de Toni Francés amb les escoletes municipals

González: “El dret a l’educació és un dret fonamental i no pot desatendre’s”

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi a través del seu regidor Pablo González ha emés una nota de premsa denunciant la improvisació generada per la desatenció del regidor d’educació Alberto Belda a les escoletes municipals, reproduïm íntegrament.

En la mesa de reactivació d’Alcoi celebrada el passat dimecres se’ls va comunicar als grups polítics el nombre de xiquets i xiquetes que podran assistir a les escoletes durant este període d’estiu. Un nombre molt inferior a l’habitual que suposarà que moltes de les famílies que tenen als seus fills i filles matriculats no podran comptar amb este recurs, primer educatiu, però també de conciliació.

Davant de la pregunta de Guanyar sobre quins són els criteris pels quals es triarien a les famílies que sí que podran gaudir del servei, el senyor Belda va manifestar clarament que no hi ha res establert, que com que esperen menys demanda que oferta doncs si cal ja ho pensaran. “És clar, dir això a 10 de juny, a menys d’una setmana d’obrir les escoletes i quan tenien clares les instruccions de Conselleria des de feia temps que suposava obrir les escoletes el dia 18 ens sembla una mostra de negligència terrible. I encara més quan a la reunió per part del govern es va equiparar no tindre entrades per al teatre a no tindre plaça en l’escoleta. Ja ha mostrat tantíssimes vegades el sr. Belda i el govern municipal que la seua gestió va en contra de l’escola pública, no de manera explícita com fa la dreta però sí per omissió, que al final té el mateix resultat” 

D’altra banda Guanyar va demanar només començar la pandèmia que es convocara el Consell Escolar Municipal. I el Sr. Belda es va negar perquè no ho veia necessari, de fet encara no s’ha celebrat cap reunió del Consell. Una mostra més de la desconfiança que el govern té del seu poble. 

Guanyar vol demanar a totes les famílies de l’educació pública i també a totes aquelles persones que a Alcoi creuen en els serveis públics que reclamen una millor gestió dels serveis. El desinterés manifestat per Belda tantes vegades només fa que perjudicar els serveis públics i, per tant, a la ciutadania. “Nosaltres per molt que ens queixem, per molt que reivindiquem, no tenim a penes força. Sempre hem sigut conscients que només amb la força de totes i tots junts podrem acabar amb les polítiques de dretes que volen acabar amb el nostre Estat de benestar, les facen el partit que siga. Necessitem a totes i tots els alcoians que volen un món millor perquè reivindiquen que el dret a l’educació de qualitat és un dret fonamental de les nostres xiquetes i xiquets. I que ni el govern de Toni Francés, ni cap altre que vinga pot atemptar contra este dret”.

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Una resposta de La improvisació del govern de Toni Francés amb les escoletes municipals

  1. Marieta 15 de juny de 2020 en 17:18

    tu sí que improvises… per a improvisar bé abans tens que estudiar més per què si no desafines massa

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *