foradia mediambient

El Gratis també floreix a la primavera

Arriba la primavera, i en El Gratis acompanyem als ametlers en la seua florida per a oferir-vos la millor informació de la quinzena.

el gratis 489aAquesta quinzena, Arcaris ens fa reflexionar sobre les centrals nuclears i la necessitat de superar-les. Mishima ens aporta un recordatori del poeta Miguel Hernàndez, perquè com ja va dir Pablo Neruda: “recordar a Miguel Hernàndez que va desaparèixer en la foscor u recordar-ho a plena llu, és un deure d’Espanya, un deure amor” (en esta línia, informem de l’exposició que es fa al poeta en Oriola).

Parlant de poetes, Jose Antonio Tomàs Andrés ens regala un sonet sobre el naixement de la primavera, estació en la qual “esclataran com el foc les passions/ vindran abril i maig molt dolçament/ i ompliran nostra vida d’emocions”.

Respecte a la primavera, S. Sempere, partint de l’Observatori Astronòmic Nacional, ens aporta una informació detallada sobre la incidència d’aquesta primavera a Alcoi.

Verònica Gisbert comparteix amb nosaltres una sèrie d’estratègies polítiques municipals a aplicar a Alcoi a través de les quals “garantirien l’accés de totes les persones a vides dignes i farien de la nostra ciutat un espai més democràtic i igualitari”. Per altra banda, Rodrigo Paños, un servidor, sintetitze alguns punts claus del programa econòmic oferit a Podemos per part dels economistes Vicenç Navarro i Juan Torres per tal de crear 3 milions i mig de llocs de treball.

En el Poble és savi d’aquesta quinzena, conversem amb els nostres veïns i veïnes sobre Hisenda, que encara no sabem si som tots o som uns més que altres. Per donar un aperitiu: comencem preguntant-les si tenen algun compte en Suïssa.

En la secció d’opinió, entre d’altres, tenim a Carmen Guill, que ens introdueix a la cultura del tango amb el seu article, “soy tanguera“. Tenim a Luís Domingo Millàn, El ojo del gurú, el qual ens fa reflexionar sobre l’esperança i l’optimisme de viure. I a Rafael Gisbert, contextualitzant el projecte Alcoinnova “La Española… con dos cojones”.

En la secció de Festes d’Alcoi entrevistem a Eduardo Daniel Tormo Matarredona, Capitpà Cristià d’aquest any per la Filà dels Vascos, el qual ens parla, entre altres qüestions, sobre el seu sentir fester, la decisió de ser capità, els vestits, les temàtiques i els boatos.

A més, com sempre, ens fem ressò dels principals esdeveniments culturals del més: el nou pas enrere de l’Alcoyano amb l’empat contra l’Hospitalitalet. Els treballs de prevenció d’incendis, els viatges de la ruta jove, el cartell del Teatre Calderò (amb The Gagfather i Kiko Veneno), els pressupostos participatius…

A banda de tot això, com ja sabem, sempre amb la recomanació dels millors comerços i serveis de l’entorn. A banda d’oferir un servei gratuït de compravenda de tot tipus d’articles de segona mà. Per tant, ja sabeu, feu-vos amb un exemplar de El Gratis, que també floreix a primavera!


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *